Venus

In de astrologie is Venus een van de binnenste planeten, naast de zon, de maan en mars.

In tegenstelling tot de buitenplaneten bewegen ze zich snel door de dierenriem. De snelle beweging van Venus door de dierenriem betekent dat het een grotere impact heeft op je dagelijkse leven.

Vanwege zijn vergelijkbare grootte en samenstelling als de aarde, wordt Venus beschouwd als onze “zusterplaneet”.

Het is de enige planeet met de naam van een vrouwelijke godin en daarom zijn veel van zijn eigenschappen vrouwelijk van aard.

Venus was de Romeinse godin van schoonheid, seks en plezier.

Venus trefwoorden
  • Attractie
  • Liefde
  • Verhoudingen
  • Kunst
  • Schoonheid
  • Harmonie
Venus als regerende planeet

Er wordt gezegd dat Venus de planetaire heerser is van de harmonieuze Weegschaal en de sensuele Stier.

Hoewel het lijkt alsof deze tekens weinig dingen gemeen hebben, zijn ze verbonden door de gaven die Venus eraan schenkt.

Stier geniet van de geneugten van de materiële wereld, kunst, eten, alles waar de zintuigen van genieten. Weegschaal geniet ook van verfijning, luxe en elegantie, die ze misschien terugvinden in de mode en een chique diner.

Venus kan zelfs de manier waarop je je kamer decoreert, je muziekkeuze en je favoriete kleuren beïnvloeden.

Door de kracht van Venus zijn we in staat om onze genoegens, smaken, neigingen en alle dingen die ons gelukkig maken te leren en te ontdekken.

We manifesteren de invloed van Venus in onze esthetische voorkeuren, materiële verlangens, gevoel voor mode en zelfs hoe we onze geliefden kiezen. Dit lijken misschien materialistische bezigheden, maar onthoud dat ze ons ook herinneren aan de overvloedige schoonheid van de wereld.

Hoe beïnvloedt het Venus symbool de persoonlijkheid in de dierenriem?

Venus heerst over liefde en relaties, niet alleen in romantische situaties maar in alle relaties; vriendschappen, familie en andere emotionele banden. Soms breidt ze haar invloed uit tot zelfs zakelijke partnerschappen.

Venus beantwoordt de volgende vragen over jou:
  • Hoe geef ik liefde?
  • Hoe voel ik me geliefd?
  • Waar geniet ik van?
  • Wat vind ik mooi?

Ze beïnvloedt alles wat plezierig is in het leven . De energie van Venus beheerst mode en esthetiek. Ze beïnvloedt iemands creativiteit en geeft mensen goddelijke vrouwelijke energie.

Venus schenkt kennis en wijsheid over hoe lief te hebben en hoe we de materiële dingen die we bezitten kunnen waarderen. Als zodanig heerst ze over schoonheid, gratie en charme.

Venus beïnvloedt ook onze ontvankelijkheid voor liefde en aantrekkingskracht.

Ze stelt ons in staat te waarderen en ons gewaardeerd te voelen door anderen.

Je Venus teken geeft je hints over het type persoon dat je van je voeten kan zwepen.