Kreeft en Stier relatie

In een Kreeft en Stier-combinatie zien we twee romantische individuen die even thuis zijn met fysiek plezier en thuis gezellig samenzijn, maar elk ook trotse voorstanders van ambitie en financiële zekerheid.

Maar er zijn ook donkere kanten aan deze match, zoals vaak bij elke dierenriemcombinatie – hoewel sommige meer dan andere natuurlijk.

Leren omgaan met het gladde is één ding, maar voor echte relatieharmonie in dit geval, moet je een meester zijn in de compatibiliteit van Kreeft en Stier.

Combinatie tussen de Kreeft-vrouw en de Stier-man

Wat een wonderlijke mix van hopeloze romantici die een glimp van herkenning in elkaar vinden, zien we in de match Kreeft-vrouw en Stier-man.

Dit paar hoeft er alleen maar voor te zorgen dat de praktische kant van liefde en hun leven samen zo sterk blijft als deze emotionele resonantie.

De Kreeft-vrouw is een vrolijke maar nuchter soort, die het geheim van aanpassing aan haar omgeving heeft gekraakt, omdat haar symbolische krab moeiteloos comfortabel kan zijn, zowel op het zand als onder de zee.

De wendingen van het leven hebben de neiging haar een beetje harder te raken dan ze graag toegeeft, en van tijd tot tijd komt ze verlegen over als haar zorgen de overhand krijgen, maar ze heeft geleerd een evenwichtige kijk op het leven aan te nemen.

Ondertussen is de Stier-man een vaak knap en zelfverzekerd persoon, wiens natuurlijke goede uiterlijk wordt gecompenseerd door een brede grijns en een buitengewoon ontspannen kijk op het leven, waarin bijna niets hem irriteert of verstoort.

Hij werkt hard, maar hij speelt ook hard, en in de Kreeft-vrouw vindt de Stier-man een gevoel voor humor dat even levendig en bizar is als het zijne.

Het paar zal het waarschijnlijk snel vinden, maar ze zullen niet zo snel reageren op hun gevoelens.

De Kreeft-vrouw houdt er niet van om de eerste stap te zetten, maar laat wat subtiel flirten het woord voeren – terwijl de Stier-man standaard gewoon zijn tijd in het leven neemt.

Echter, zodra het datingspel begint, worden dinertjes vaak gemarkeerd.

Er zijn maar weinig sterrenbeeld combinaties die zo natuurlijk fijnproevers kunnen zijn als Kreeft en Stier, maar dankzij een gedeelde liefde voor de fijnere dingen in het leven, is dit een gebied waar het paar zeker van zal genieten.

Hetzelfde kan gezegd worden voor fysieke romantiek, waar de Stier-man bijzonder veel van houdt en begaafd is – en de Kreeft-vrouw is ook verrassend bedreven.

Er is hier echter een diepere verbinding in het spel die inderdaad romantisch is en de verbinding voor de langere termijn versterkt.

Dat perspectief op de langere termijn is waar enkele van de uitdagingen in de relatie tussen een Kreeft-vrouw en een Stier-man duidelijk worden.

De aanvankelijke vlinders vervagen voor hem iets sneller dan voor haar, en ze verwacht dat dezelfde demonstratieve genegenheid die ze geeft een steunpilaar zal zijn.

De Stier-man is een beetje meer geïnternaliseerd dan dit alles, en zou haar aandrang een beetje miezerig kunnen vinden.

De Stier-man kan echter soms een beetje jaloers en bezitterig zijn en rood zien als hij de acties van de Kreeft-vrouw zo verkeerd interpreteert als flirten buiten de relatie.

Ze zal bezwaar maken tegen dit soort prikkelbaar gedrag – niet in het besef dat ze er zelf net zo vatbaar voor is!

De goede punten:
  • Zowel de Kreeft-vrouw als de Stier-man hebben een romantische kant die ze zelden aan de wereld kunnen laten zien, maar kunnen vrijelijk met elkaar omgaan
  • De komische kant van de Kreeft-vrouw wordt enorm gewaardeerd door de speelse Stier-man
  • Dit stel heeft standaard een langetermijnvisie en speelt het spel van liefde om te houden
De slechte punten:
  • De Kreeft-vrouw wordt veel meer geregeerd door haar emoties dan de Stier-man
  • De Stier-man doet het langzaam, soms te veel voor de Kreeft-vrouw
  • Beide partners kunnen een beetje bezitterig worden en vergeten dat ze allemaal een eigen leven hebben om te leven
Combinatie tussen de Kreeft-man en de Stier-vrouw

De gevoelige kant van de Kreeft-man wordt niet altijd helemaal gewaardeerd door de rest van de wereld, maar één persoon die in staat is om het allemaal te verdragen, is de Stier-vrouw.

Ze ziet er meestal behoorlijk goed uit en lokt daardoor een aantal bewonderaars, wat de Kreeft ervan zou kunnen weerhouden om naderbij te komen.

Hij zou verliezen als verlegenheid de overhand krijgt, maar gelukkig is de Stier-vrouw zelfverzekerd en warm – meer dan blij om het initiatief te nemen als het haar geeft wat ze wil.

En dit is een dame die zeker krijgt wat ze wil, maar de Kreeft-man is op dezelfde manier gedreven – hij speelt gewoon geen spelletje aan de oppervlakte.

In hem is een verborgen gebied van toewijding aan doelen en toekomstige strategieën die alleen het dichtst bij hem te zien krijgt.

De kans is groot dat hij langzaamaan beseft dat de Stier-vrouw daarvoor tot de beste kandidaten behoort.

Relaties tussen een Kreeft-man en een Stier-vrouw hebben tijd nodig om in een stroomversnelling te komen, maar het komt beide partners goed uit dat dit het geval is.

Ze zullen waarschijnlijk al vrij vroeg in exclusiviteit grijpen, zelfs als het “houden van” pas maanden later wordt uitgesproken.

De Kreeft-man wordt bewaakt in zijn nadering en haast zich niet gemakkelijk naar dingen.

De Stier-vrouw geniet ondertussen gewoon van het moment – ze weet dat het paar maar één keer nieuw voor elkaar zal zijn, dus waarom zou je er niet het beste van maken?

Afspraakjes hebben de neiging om het meeste te halen uit heerlijk dineren, langzaam dansen op intieme locaties en veel plezier in de buitenlucht.

Een voorliefde voor de fijnere dingen in het leven kan geld tot een prioriteit maken voor beide partners, maar gelukkig willen ze het allebei ook graag maken en zullen ze waarschijnlijk elk een actieve carrière behouden gedurende de relatie.

Terwijl de zaken in een gestaag ritme terechtkomen, kunnen de onzekerheden en de neiging van de Kreeft om over na te denken, te piekeren en zich zorgen te maken meer problemen veroorzaken dan er werkelijk zijn.

De Stier-vrouw begrijpt dit gedrag niet, maar van nature is ze geneigd geduldig te zijn – zij het iets minder emotioneel betrokken.

Van tijd tot tijd, vooral wanneer haar meer pragmatische kant naar voren komt, kan de Kreeft-man het gevoel hebben dat de liefde ontbreekt, maar is zo gefixeerd op het vinden ervan dat hij niet ziet dat het er nog steeds erg veel is.

Natuurlijk zorgen haar mooie uiterlijk en enorme natuurlijke uitstraling ervoor dat de Stier-vrouw zelfs lang na het huwelijk veel vrijers tegenkomt.

Ze vindt het amusant dat zoveel mannen zo roekeloos hun poging wagen, maar de Kreeft-man kan dit zien als een belediging om trots te verbergen en intens jaloers te worden.

Toch is de eigen bezitterige manier van de Stier-vrouw een van de donkere kanten van haar aard die zelden volledig wordt onderzocht.

Ze moet erop letten dat het de dingen niet de baas wordt en de bewegingen van de Kreeft-man beperkt – hij zit hier tenslotte voor de lange termijn in en zal waarschijnlijk niet afdwalen.

De goede punten:
  • De romantische kant en sensualiteit van de Stier-vrouw zorgen voor een hemelse match voor de Kreeft-man
  • De gevoeligheid en toewijding van de Kreeft-man geven de Stier-vrouw een veilig en gezellig huis om in te ontspannen, waar samen tijd een must is
  • De Stier-vrouw is rechttoe rechtaan en speelt geen spelletjes, en vindt hetzelfde in haar Kreeft-man
De slechte punten:
  • Dit stel kan een beetje te verstrikt raken in hun tijd samen, waarbij ze hun individualiteit uit het oog verliezen
  • De Kreeft-man is eerder een piekeraar dan een krijger, die soms overdreven kan worden
  • Het paar zou te sentimenteel kunnen worden voor hun eigen bestwil, terugkijken in plaats van vooruit en vast komen te zitten in hun wegen
Huwelijk tussen Kreeft en Stier

Huwelijkse compatibiliteit voor Kreeft en Stier wordt goed benadrukt door een gedeelde behoefte aan stabiliteit en veiligheid in het leven.

Dit is een gemeenschappelijke grond die een goede basis vormt voor een langdurige relatie om tot bloei te komen, maar komt op enigszins verschillende manieren tot uiting tussen de Kreeft- en Stier-echtgenoten.

In het geval van Kreeft is emotionele stabiliteit en een gevoel van veilig, geliefd en vrij voelen om zich uit te drukken essentieel.

In het geval van Stier zijn materiële zekerheid en een plek om je hoed op te hangen de belangrijkste reden om te trouwen, hoewel de romantische invalshoek zeker leuk is.

Deze elementen spelen mooi op elkaar af in een Kreeft en Stier-huwelijk, waardoor het de benen heeft om de afstand te overbruggen.

Terwijl vakanties en uitstapjes voor prachtige herinneringen kunnen zorgen, zal dit over het algemeen een huwelijk zijn dat zich voornamelijk thuis afspeelt.

Stier wil een solide basis van funderingen om op te bouwen, en Kreeft wil ergens een gezin stichten.

Van de twee is Kreeft de meest begaafde in het maken van een huis tot een thuis, hoewel hij ook een gewillig esthetisch oog zal vinden in Stier.

Harmonie en vrede zullen een prioriteit zijn voor beide partners, maar na verloop van tijd lopen ze het risico vast te lopen in een sleur en vergeten ze de vonk van romantiek aan te steken die hen in de eerste plaats bij elkaar heeft gebracht.

Stier is vaak de eerste die zich hier iets te comfortabel nestelt, wat angst veroorzaakt bij de Kreeft-partner.

De aandrang om meer emotioneel ingesteld te zijn, zal aan dovemans oren gericht zijn.

Het huwelijk tussen dit paar is over het algemeen echter prachtig en langdurig, en er is weinig reden tot bezorgdheid – niet dat dit waarschijnlijk zal voorkomen dat Kreeft’s overdenken soms in een hogere versnelling komt.

Stier zal op momenten als deze rotsvast en geruststellend zijn en veel van de zorgen van Kreeft wegnemen.

Mijn laatste gedachten

Kreeft en Stier zijn een goede mix van stevigheid en vloeibaarheid, en een deel van de reden waarom dat zo goed werkt, is te danken aan de elementaire overeenkomsten in deze relatie.

Elk sterrenbeeld heeft een regerend element, en in het geval van Kreeft is het water, en in het geval van Stier, aarde.

Water voedt de aarde om leven voort te brengen en zorgt ervoor dat deze niet uitgedroogd en uitgedroogd wordt.

Toch verandert te veel water de aarde in modder, en op dezelfde manier moet Kreeft op zijn hoede zijn dat hun emoties – vertegenwoordigd door water in astrologie – de gestage wegen van Stier niet overwinnen.

Dat gezegd hebbende, kan Stier zich zo op zijn gemak voelen met die rotsvastheid – bijna een verslaving aan de status-quo en een weerstand tegen plotselinge veranderingen – dat ze veel te vast in hun manier van doen raken.

Kreeft kan helpen hun Stier-partner te stimuleren zonder hen volledig te overweldigen, als er op intelligente wijze evenwicht wordt ingebracht. Gelukkig is emotionele intelligentie iets dat van nature bij Kreeft hoort.

Het stel zal in elkaar een gevoel van loyaliteit en stabiliteit waarderen dat elders vaak moeilijk te vinden is.

Hoewel gevoelens snel na de eerste ontmoeting in hen zullen fladderen, zal de relatie de tijd nemen om op gang te komen, wat de onzekerheden van Kreeft helpt wegnemen en Stier laat genieten van de reis.

Stier zal Kreeft helpen te leren leven in het moment, en het verzorgende aspect van de krab van de dierenriem zal een prachtig liefdesnest voor de stier worden.

Het partnerschap zal snel een winnend ritme vinden, maar het paar moet niettemin oppassen dat ze zichzelf niet verliezen in het plezier, zodat ze volledig vergeten bij te dragen aan de wijdere wereld.

Dat is de moeite waard – beide partners zijn goed in het aantrekken van rijkdom en daarmee het opbouwen van een blijvende familie-erfenis in een weelderig huis.

Compatibiliteitsscore voor Stier en Kreeft: 7/10

Terug naar Kreeft relaties