Kreeft en Leeuw relatie

Wanneer de schattige kleine kreeft en de koninklijke leeuw van de dierenriem elkaar ontmoeten, worden de voor- en nadelen van de partnerschappen tussen Kreeft en Leeuw voor iedereen zichtbaar.

Dit is een stel dat de dingen nooit half doet, en wiens mix van water- en vuurelementen kan zorgen voor een stomende mix.

Maar om uit te zoeken hoe deze complexe personages hun relatie samen kunnen maken of verbreken, is natuurlijk enige specialistische kennis vereist.

De emotionele inzet is hier hoog, en het potentieel voor gekwetste trots is aan beide kanten evenzeer aanwezig.

Combinatie tussen de Kreeft-vrouw en de Leeuw-man.

De stillere en meer introspectieve Kreeft-vrouw werpt veel contrasten in hoe ze het leven bekijkt en benadert in vergelijking met de meer opzichtige showman die de Leeuw-man is.

De aantrekkingskracht tussen het paar zal waarschijnlijk vanaf het begin sterk zijn, maar de relatie verleggen is een heel ander gesprek.

De Kreeft-vrouw is iemand die kan meegaan met de stroom van de menigte, waar ze ook is.

Ze heeft een scherp gevoel voor humor en een gekke lach die bij elkaar past, en is vaak nogal klein of ietwat rondborstig – beide fysieke eigenschappen zullen zeker de altijd hongerige blik van de Leeuw-man trekken.

Hij is zelf een geboren leider en iemand die het niet prettig vindt dat zijn aanwezigheid in het leven onopgemerkt blijft – waar de Kreeft-vrouw zich graag in de menigte opneemt, wil hij er liever apart van staan.

Hij is gezegend met een enorm speels gevoel van ondeugendheid, maar ook het vermogen om zijn beste beentje voor te zetten in presentaties en spreken in het openbaar, of op zijn werk om beter te presteren dan zijn tijdgenoten.

Een geboren leider, en soms met een beetje een eigenwijs ego, de Leeuw-man houdt van de dames, maar is verre van onmogelijk te temmen.

Dat zou wel eens binnen het bereik van de Kreeft-vrouw kunnen liggen, die slim genoeg is om te weten dat de beste manier om een Leeuw te laten doen wat jij wilt, is door hen ervan te overtuigen dat het hun idee was.

Afspraakjes zijn vol plotselinge veranderingen van de omgeving en een aantal buitengewoon gedenkwaardige momenten, en de Leeuw-man is zo leuk om in de buurt te zijn dat zijn honger naar plezier gewoon niet onderdrukt kan worden.

Zodra de relatie zich verdiept, ziet de fysieke kant van liefde inderdaad enkele stomende scènes – Kreeft’s vermogen voor de meer intieme gebieden van liefde is een geheime kant van zichzelf die alleen is voorbehouden aan de gelukkigen.

De relatie is snel gecementeerd, maar de Leeuw-man is veel meer een sociaal wezen dan de Kreeft-vrouw.

Het paar zal in het begin op pad zijn om te zien en gezien te worden, maar naarmate de tijd verstrijkt, zal de Kreeft-vrouw de interesse verliezen om uit te gaan om uit te gaan.

Meer nog, de Leeuw-man zal zijn onafhankelijkheid steeds meer waarderen en zo vaak als hij wil alleen of met zijn vrienden eropuit trekken.

De Kreeft-vrouw is stiekem erg bang om te verliezen wat ze in het leven heeft, of om mensen die dicht bij haar staan te laten dwalen.

Hoewel ze weet dat de Leeuw-man net zo loyaal is als ze diep van binnen is, zorgt deze oer angst ervoor dat ze zijn aandacht en genegenheid steviger vasthoudt dan hij wil, vooral wanneer hij interesse begint te tonen in het af en toe besteden van zijn tijd onafhankelijk van de relatie.

Dit komt van haar kant los en zorgt ervoor dat hij des te meer zijn eigen ruimte wil.

De Leeuw-man kan echter door een fout in zichzelf opgaan en bij het nastreven van zijn eigen agenda – zelfs als het voor het welzijn is van het gezin dat hij en de Kreeft-vrouw samen creëren, zoals zich concentreren op het bevorderen van zijn carrière – zal hij vertrekken en zijn partner voelt zich buitengesloten in de kou.

Haar eigen zorgen en momenten waarop ze zijn steun nodig heeft, kunnen onbeantwoord blijven als de Leeuw-man verstrikt raakt in zijn eigen ego en het leven mogelijk maakt.

Zowel de Kreeft-vrouw als de verliefde Leeuw-man zijn echter zeer demonstratief, romantisch en trouw, en wakkeren het debat en de creativiteit in elkaar prachtig aan als de minder compatibele kanten van hun persoonlijkheid opzij worden gezet.

De goede punten:
  • Beschermend, warm en zorgzaam, de Leeuw-man wekt vertrouwen en toewijding bij de meer voorzichtige Kreeft-vrouw
  • De Kreeft-vrouw is een begenadigd culinair expert en heeft een natuurlijk talent voor het maken van huis – de Leeuw-man zal zich inderdaad verwend voelen
  • Het plezier blijft maar komen in deze relatie als twee speelse zielen giechelen en kattenkwaad delen, waar ze ook rondlopen
De slechte punten:
  • De Leeuw-man raakt verstrikt in zichzelf groter maken, vergetend dat de Kreeft-vrouw zijn liefde en genegenheid soms nodig heeft
  • De Kreeft-vrouw is meer geïnteresseerd om binnen te blijven en daar een leven te leiden voor het paar dan de meer feestelijke Leeuw-man
  • Beide partners zijn vastberaden en kunnen vaak geen compromis sluiten over wie van hen gelijk heeft als er geschillen ontstaan over hoe dingen moeten worden opgelost
Combinatie tussen de Kreeft-man en de Leeuw-vrouw.

De koningin van de dierenriem heeft geen tekort aan bewonderaars, maar houdt geen rekening met de intelligentere zijwaartse benadering die de Kreeft-man waarschijnlijk zal maken – als hij buiten zijn comfort zone kan reiken om haar uit te vragen.

Een beetje strelen van het ego helpt hem hier ver, maar hij moet ook op zijn hoede zijn dat de Leeuw-vrouw ook verraad kan ruiken op een kilometer afstand.

De Kreeft-man verbergt meer intuïtieve redeneringen dan hij vaak beseft dat hij heeft in een kreeften omhulsel – een hardere, koelere buitenkant die hij gebruikt om te navigeren in het openbaar.

Diep toegewijd als hij verliefd is, en in staat om zijn uiterste best te doen om voor zijn partner te zorgen, is hij in dat opzicht een behoorlijke vangst, maar hij kan ook een beetje controlerend zijn als de dingen ook niet goed gaan.

Dat is iets waar de Leeuw-vrouw op zal moeten letten als ze dichter bij hem komt, en hij zal moeten wennen aan het feit dat deze prachtige en gezellige dame veel lof en aandacht krijgt, waar ze ook gaat.

Jaloezie kan de relatie vertragen voordat deze is begonnen, maar de Leeuw-vrouw heeft net zo groene ogen en loopt blootsvoets als een mooi jong ding rond haar Kreeft-man komt snuffelen.

De relatie tussen een Kreeft-man en een Leeuw-vrouw zal waarschijnlijk een geweldige start krijgen als hij erachter komt dat haar goed behandelen met maaltijden, weelderige bars ‘s nachts en serene wandelingen langs het park in de zon haar allemaal zullen winnen.

Ze voelt zich aangetrokken, zo niet verslaafd, tot de schijnwerpers – en haar verhalen over wee en triomf neigen soms naar het overdreven dramatische – maar haar hart is op de juiste plaats en gemakkelijk verbonden met voor een echte heer.

De relatie zelf kan, als de bal eenmaal aan het rollen is, een paar losse draden vertonen die moeten worden vastgebonden en aangepakt.

De Leeuw-vrouw zal nog steeds houden van mannelijke aandacht, hoe onschuldig ook, ondanks haar loyaliteit aan een Kreeft-man waarbij hopelijk niet jaloezie de overhand krijgt.

Als hij met zijn scharen graaft, is ze geneigd te vluchten – en kan ze relaties die niet werken met een soms beangstigende snelheid verlaten.

Dit is vaak een warme, liefdevolle relatie vol gelach en romantiek, maar de Kreeft-man zal heel snel beseffen hoe het leven gewoon lijkt te moeten draaien om alles wat de Leeuw-vrouw zegt, wil of doet.

Ze vindt het moeilijk om uit te schakelen en realiseert zich vaak niet dat ze het doet, maar het kan uitputtend en vermoeiend zijn – vooral voor een Kreeft die misschien een bijzonder zachte aanraking is en het moeilijk vindt om nee te zeggen.

De goede punten:
  • Romantische dates, stomende nachten en luie regenachtige zondagen die zich nestelen met films zorgen voor een idyllische start van de relatie
  • Beide partners zijn loyaal en beschermend en zullen er altijd voor zorgen dat de ander veilig, warm en gelukkig is, zo goed als ze kunnen
  • De Leeuw-vrouw is bizar en leuk, en kan helpen om de Kreeft-man in zijn eigen gevoel en zelfvertrouwen te brengen
De slechte punten:
  • Zowel de Leeuw-vrouw als de Kreeft-man hebben af en toe momenten dat ze humeurig en nors zijn zonder goede reden – ze moeten oppassen dat ze de ander hierin niet pijn doen
  • De Leeuw-vrouw trekt overal waar ze komt goedkeurende ogen, dus de Kreeft-man moet niet overbezorgd worden en haar verstikken
  • De Kreeft-man krijgt er genoeg van hoe alles waar de Leeuw-vrouw over praat altijd de schijnwerpers op zichzelf richt en hoe hard ze zogenaamd doet
Huwelijk tussen Kreeft en Leeuw

Zowel Kreeft als Leeuw paren voor het leven, dus zouden er weinig moeite mee moeten hebben om hun leven te wijden aan het huwelijk in een prachtig huis – en waarschijnlijk aan mooie kinderen.

Een grote bruiloft spreekt dit paar ook vaak aan, dankzij Kreeft’s liefde voor familiefeesten en Leeuw’s liefde om door zoveel mogelijk mensen gevierd te worden.

De relatie is gezegend met de gave van loyaliteit die beide sterrenbeelden bezitten, maar in rustigere periodes kan de meer vrijheidslievende Leeuw een storm opwekken die zichzelf belachelijk maakt, de rust van het huis van Kreeft verstoort of op weg gaat naar roekeloze avonturen die de Kreeft-partner gewoon niet begrijpt.

Het inperken van dit soort freewheelen wordt niet aangeraden, tenzij het echter echt overdreven is, aangezien een Leeuw die zich gevangen voelt door zijn of haar plezier humeurig zal lopen als een gekooide leeuw.

Discussies in deze relatie hebben de neiging om Leeuw de meest flamboyante te maken, terwijl Kreeft zich terugtrekt en uiteindelijk het paar met elkaar al mokkend laat doorgaan totdat het ijs eindelijk is gebroken.

Voor het gezin zorgen zal belangrijk zijn voor zowel Kreeft als Leeuw, maar het is waarschijnlijk dat Leeuw het geld spettert omwille van showmanschap.

Kreeft, die zich vastklampt aan fondsen, stelt het niet op prijs dat op deze manier financiële zekerheid in een oogwenk uit het zicht wordt geveegd.

Mijn laatste gedachten

Het combineren van sterrenbeelden die astrologische buren zijn, is altijd lastig, aangezien vaak elke gemeenschappelijke basis die ze hebben, wordt gecompenseerd door extreme verschillen in visie en filosofie die het paar moeilijk volledig te boven kan komen.

Gelukkig zijn Kreeft- en Leeuw-koppels gezegend met een schat aan voedende romantiek, genegenheid en toewijding aan de relatie die echt kunnen helpen die lastige gesprekken glad te strijken.

Desalniettemin moet er nog steeds rekening mee worden gehouden dat Leeuw een veel actievere levensstijl wil dan Kreeft, en dat de aanhoudende scharen van de kreeft meer kwaad doen dan helpen als ze zich aan Leeuw’s manen vasthouden.

Deze verschillen omzetten in een verenigde kracht voor het gezin is de sleutel om een Kreeft-Leeuw-relatie te laten werken, maar het zal niet altijd gemakkelijk zijn.

Het beheer van het ego van Leeuw, de incidentele slachtoffermentaliteit van Kreeft, om nog maar te zwijgen van sombere episodes en stille behandeling aan beide kanten, zal deze unie de beste kans op succes geven.

Vriendelijkheid en mededogen, om nog maar te zwijgen van een gemeenschappelijk doel, spelen hier allemaal een rol om de zaken onder de aandacht te brengen.

Compatibiliteitsscore voor Kreeft en Leeuw: 6/10

Terug naar Kreeft relaties