Maagd en Maagd relatie

Er zijn tal van voor- en nadelen aan Maagd- en Maagd-relaties. Two of a kind is vaak twee keer zo leuk als het gaat om liefde en astrologie, maar het kan soms het dubbele drama zijn als twee van hetzelfde sterrenbeeld ook paren.

Van alle sterrenbeelden is het de Maagd die het liefst een spelplan heeft dan wie dan ook. Het kan moeilijk zijn om de gevaren van liefdesverdriet te vermijden, maar wees niet bang.

Het enige wat je nodig hebt, is enig inzicht in de compatibiliteit van Maagd en Maagd.

Combinatie tussen de Maagd-vrouw en de Maagd-man

Hoewel goede ouderwetse liefde en romantiek het hart van de Maagd-vrouw bezingt, is de realiteit van zoiets – de angst voor het onbekende, de gewaagde kwetsbaarheid van het openen van je hart – veel minder aantrekkelijk of praktisch.

De Maagd-vrouw is uiterst selectief met betrekking tot met wie ze zichzelf toestaat dichtbij te komen – ze is in het verleden al een keer te vaak gestoken.

Bovendien vindt ze dat veel mensen een beetje te grof en vulgair zijn om echt in haar binnenste cirkel te komen – vooral als het om daten gaat.

Voor de Maagd-vrouw is een relatie die nergens heen gaat zo goed als niet lastig vallen.

Voor haar zijn de vlinders van opwinding en meer vleselijke driften allemaal goed en wel, maar ze zijn gewoon niet genoeg om haar geïnteresseerd te maken in iets anders dan een langdurige liefde.

Ze voelt zich ook erg aangetrokken tot intelligentie en een duidelijk wereldbeeld. Het is hier dat de Maagd-man de sfeer van waarneming betreedt die de op details georiënteerde Maagd-vrouw altijd uitstraalt. De kans is groot dat hij zich er eerst niet van bewust zal zijn dat hij dit heeft gedaan, omdat ze erg subtiel is.

De Maagd-man is een oogverblindende intellectueel en ontbreekt het ook niet aan gevoel voor humor.

Hij leidt een ordelijk leven volgens zijn eigen verlangens, en neigt ertoe zeer voorzichtig nieuwe ondernemingen aan te gaan. Om soortgelijke redenen is hij dubbel voorzichtig in de liefde, omdat hij niet gesteld is op het onbekende.

De Maagd-vrouw vertegenwoordigt daarom een nogal raadselachtig vooruitzicht voor de Maagd-man. Hij vindt het leuk om de dingen tot op de bodem uit te zoeken, en ze is zo mysterieus door haar eigen ontwerp, dat het allemaal nogal mentaal bedwelmend voor hem wordt.

Natuurlijk is zijn aard dezelfde als die van haar – en dus bewijst hij net zo goed een verleidelijk raadsel voor haar eigen scherpe geest.

De Maagd-vrouw en Maagd-man dansen al geruime tijd om elkaar heen vanwege deze dynamiek.

Als zodanig kost het tijd voordat deze twee bij elkaar komen, omdat geen van beiden iets wil doen totdat het veilig is.

Er is echter niets dan vrede, liefde en veel mentale stimulatie om rond te gaan als de relatie tussen de Maagd-vrouw en de Maagd-man op gang komt.

De goede punten:
  • Loyaliteit en betrouwbaarheid zijn ongelooflijk belangrijk voor zowel de Maagd-vrouw als de Maagd-man, en ze vinden het heerlijk om het in elkaar te vinden
  • De Maagd-man verliest nooit zijn kalmte en benadert problemen in het leven altijd met een open en analytische geest
  • De Maagd-vrouw vindt het moeilijk te vertrouwen, maar vindt alleen geduld en vriendelijkheid in haar Maagd-man
De slechte punten:
  • De Maagd-man geeft de voorkeur aan logica boven emotie, in een mate die hem soms koud en ongenaakbaar maakt
  • De Maagd-vrouw kan afstandelijk en overdreven kieskeurig zijn, tot een mate die haar zeurderig en tegenstrijdig maakt in de ogen van de Maagd-man
  • Beide partners hebben controleproblemen, staan erop dat alles volgens plan verloopt en reageren slecht als er iets misgaat
Combinatie tussen de Maagd-man en Maagd-vrouw

Zelfs tussen twee van hetzelfde sterrenbeeld, zijn de verschillen in perceptie van een bepaalde relatie tussen de betrokken geslachten de moeite waard om vanuit elke hoek te bekijken.

Als zodanig is de match tussen de Maagd-man en Maagd-vrouw er een waarin persoonlijke introversie moet worden overwonnen.

Dit is echter absoluut de moeite waard, zoals de Maagd-man snel ontdekt. Hij behoudt een enigszins eenzame rol in het leven, die gedeeltelijk voortkomt uit het feit dat hij van jongs af aan heeft ingezien dat zijn geest veel sneller beweegt dan de meeste anderen om hem heen.

Het kan een eenzame plek zijn, maar gelukkig geeft het de Maagd-man niet teveel cynisme.

In feite zijn de beste van zulke heren gevend en vriendelijk, een waar voorbeeld voor ons allemaal – en zeker meer dan in staat om gepast respect te tonen aan een vrouw wanneer ze uitgaan.

De Maagd-man haast zich echter niet in de liefde, en hij merkt dat de Maagd-vrouw dit echt op prijs stelt.

Beide partners hebben tijd nodig om de relatie op de been te krijgen en geven niet gemakkelijk toe aan hun emoties, hoe sterk ze ook van binnen worden.

Een krachtige emotionele reactie zal hier hoogstwaarschijnlijk ook opborrelen, maar deze zal evenzeer worden gestimuleerd door de geest en door gedeelde ideeën als door fysieke en emotionele aantrekkingskracht.

Het zal op zijn zachtst gezegd zenuwslopend voor hen beiden zijn, maar de investering zeker waard.

Dat komt omdat zowel de Maagd-vrouw als de verliefde Maagd-man vertrouwen op de wetenschap dat ze hun hart openen voor iemand die hen kan respecteren.

Dit is niet alleen hier het geval, maar de relatie gedijt op de gedeelde loyaliteit van deze combinatie en is gebouwd om lang mee te gaan.

Naarmate de tijd verstrijkt, kan de Maagd-man echter een beetje in zijn hoofd gewikkeld raken.

Hij is zo gefixeerd op zijn gedachten en ideeën, zoals de klassieke verstrooide professor die we in fictie zien, dat hij niet altijd de emotionele steun geeft die de Maagd-vrouw nodig heeft.

Bovendien heeft de Maagd-vrouw zelf van tijd tot tijd de neiging tot afstandelijkheid. Hierdoor kan ze een beetje veroordelend zijn of zich bezighouden met roddelen.

De Maagd-man ziet het doel van dit soort gedrag helemaal niet in, hoewel het niet vaak genoeg is om schadelijk te zijn.

De goede punten:
  • Twee voorzichtige geliefden die alleen openstaan voor de echt verdiende vondst dat ze elkaar op alle mogelijke manieren hebben ontmoet
  • De Maagd-vrouw is genereus en medelevend, altijd klaar om de bruisende geest van haar Maagd-man te kalmeren
  • De Maagd-man zal nooit afdwalen, en heeft alleen ogen voor de Maagd-vrouw, die de belofte van toewijding nakomt die hij doet om haar hart te winnen
De slechte punten:
  • De Maagd-man vergeet vaak dat liefde tweerichtingsverkeer is en dat hij zichzelf moet geven om dingen op de lange termijn sterk te houden
  • De Maagd-vrouw maakt zich zorgen over elk klein ding waar ze geen controle over heeft, en dit soort onzekerheid kan van tijd tot tijd moeilijk te troosten zijn
  • Beide partners hier zijn perfectionisten tot op het bot, zo gefixeerd op het verbeteren van alles dat ze misschien vergeten te stoppen en alle wonderen die ze al hebben waarderen.
Huwelijk tussen Maagd en Maagd

Voor Maagden moet elke beslissing niet alleen worden genomen in termen van de onmiddellijke voordelen die eruit voortvloeien, maar ook – meer specifiek – de langetermijngevolgen die elke beslissing met zich meebrengt.

Dit is deels waarom ze zo analytisch zijn, en deels waarom ze zo kieskeurig zijn in wie ze liefhebben.

Hierdoor is het huwelijk tussen Maagd en Maagd vaak stil, een natuurlijk gevolg van een relatie tussen Maagd en Maagd.

Dat laatste zou immers niet zijn gebeurd als de twee betrokken Maagd-zielen de mogelijkheid van een huwelijk niet hadden overwogen.

Het is in zekere zin romantisch, maar veel praktischer dan wat dan ook. Maagd is gevoeliger dan velen denken.

Liefdesverdriet maakt hen kapot, zo beter dat ze genoegen nemen met iemand die hen begrijpt – zoals, inderdaad, een mede-Maagd.

Het huwelijk tussen twee Maagd-mensen zal waarschijnlijk behoorlijk bevredigend zijn, hoewel het meer in de geest en in werkelijkheid zal plaatsvinden dan in eindeloze sentimentaliteit.

Dat gezegd hebbende, zelfs de coolste, kalme en verzamelde Maagd-echtgenoot zal vroeg of laat in hun passies toegeven.

Maar zelfs als de huwelijksreis voorbij is, zal de alliantie die eruit voortvloeit voor altijd duren – echt, getrouwde stellen Maagd en Maagd zijn beste vrienden voor elkaar.

Argumenten zullen zeldzaam zijn en rationeel worden behandeld – zij het een beetje klinisch.

Samen een gezin grootbrengen, mocht het gezin een dergelijke richting inslaan, is een zeer bevredigende en mentaal boeiende manier om hun leven aan de volgende generatie te wijden.

Slimme kinderen zullen zeker in dit huishouden worden opgevoed, hoewel er soms een gebrek aan emotionele uitingen van de ouders is.

Mijn laatste gedachten

Wanneer twee van hetzelfde sterrenbeeld samenkomen, kan het vaak een lastig raadsel zijn om op te lossen.

Dat gezegd hebbende, het is niets anders dan consequent intrigerend, en in het geval van geesten en harten die zo complex zijn als verliefde Maagd en Maagd, is er genoeg te ontdekken.

Geen enkele relatie is ooit echt onmogelijk, en wat de compatibiliteit van Maagd en Maagd betreft, is er veel detail in de individuele eigenaardigheden van elke partner om te overwegen.

Het is veel om in je op te nemen, maar laat het aan de detailgerichte blik van Maagd over om het in een oogwenk te ontcijferen.

In een wereld die steeds sneller verandert, is het op zijn eigen manier verfrissend om te zien hoe zorgzaam, ijverig en weloverwogen de Maagd- en Maagd-minnaars elkaar tonen in hun tijd nemen. Het is evenveel respect voor elkaar als voor hun eigen welzijn.

Er is ook opmerkelijke zelfbeheersing en zelfdiscipline voor nodig, kwaliteiten die een Maagd meestal in kannen en kruiken heeft.

Het is echter goed voor Maagden om de controle los te laten en te kijken waar de wind hen soms heen brengt – vooral in de liefde.

Hoewel anderen Maagden dit misschien afkeuren omdat ze zo voorzichtig zijn, loont deze aandacht voor detail in dit geval de moeite.

Hoewel het tijd kost om te gebeuren, realiseren Maagd en Maagd zich eindelijk dat ze een geweldige soulmate in elkaar hebben gevonden, en omarmen ze de vrede en harmonie die dat brengt.

Samen kunnen hun verbazingwekkende geesten niet alleen samenwerken om nieuwe ideeën en manieren van zijn naar voren te brengen, maar ze kunnen ook de oude wonden en angst in elkaar helen en elkaar aanmoedigen om op hun best te zijn.

Als liefde iets groters kan zijn dan dat, zouden we allemaal graag willen weten wat dat is!

Compatibiliteitsscore voor Maagd en Maagd: 8/10

Terug naar Maagd relaties