Maagd en Steenbok relatie

Hoewel er niet al te veel dramatische uitingen van romantiek en genegenheid zullen zijn, is de match van Steenbok en Maagd er een die solidariteit, vertrouwen en een gevoel van doelgerichtheid als kern heeft.

Deze twee aardetekens hebben elkaar veel te bieden, maar het zal niet altijd gemakkelijk zijn.

Emotionele verwikkelingen, momenten van verlegenheid en onwil om te communiceren kunnen hier allemaal de kop opsteken, maar dit zijn allemaal kleine kwesties die kunnen worden vermeden, vooral met de juiste kennis.

Krijg een idee door je te verdiepen in de compatibiliteit van Steenbok en Maagd

Combinatie tussen de Steenbok-vrouw en de Maagd-man

In deze combinatie van slimme partners is er veel potentieel voor een mix van ideeën en een verbreding van de horizon, als alleen de bewaakte, voorzichtige aard van elke partner kan worden overwonnen.

Gelukkig kan natuurlijke chemie hier zeker een behoorlijke rol spelen.

Vooral de Maagd-man vindt aantrekkingskracht en emotionele gehechtheid een vaak verwarrend maar wenselijk proces, en als hij uit zijn comfort zone wordt geduwd, kan hij bevriezen.

Gelukkig kan de vasthoudendheid van de Steenbok-vrouw de kloof wel overbruggen. Ze is een persoon die niet verwacht dat het leven naar haar toe zal komen, en is niet bang om het te gaan halen.

Als zodanig zal ze haar interesse vrij openlijk kenbaar maken. Ze moet echter oppassen dat het niet te warm en zwaar is, anders zal de Maagd-man des te meer terugdeinzen.

Zijn opmerkelijke intelligentie is waarschijnlijk wat de Steenbok-vrouw naar binnen trekt. Ze houdt meer van prestatie en een scherpe geest dan van oppervlakkigheid, een gemeenschappelijke basis voor de Maagd-man.

Beide sterrenbeelden hebben een hoge verdedigingsmuur om hun hart, dus een langzame romance is een weg vooruit.

Stap voor stap zullen de twee elkaar leren kennen, en terwijl dit de koele, gereserveerde benadering ontwikkelt die ze allebei hebben, zullen ze ontdooien tot een zoetheid en tederheid die hen in het begin heel goed zou kunnen afschrikken.

Gelukkig voelen ze de loyaliteit die inherent is aan elkaar, dus er is weinig om je zorgen over te maken.

Als de Maagd-man zijn zin krijgt, is het paar waarschijnlijk een binnenshuis paar, de Steenbok-vrouw raakt toch gemakkelijk uitgebrand door overmatig socialiseren.

Mensen zullen hun introverte manieren niet altijd begrijpen, maar het werkt prima voor hen.

Dat gezegd hebbende, piekeren is zeker iets dat zowel voor de Steenbok-vrouw als voor de Maagd-man vanzelfsprekend is.

Op zijn best is dit een stel dat in staat is om deze onzekerheden te verlichten als ze ontstaan door rechtstreeks met elkaar te praten.

In het ergste geval zal angst angst broeden, en het paar zal in zichzelf krimpen en niet meer met elkaar communiceren.

Geen van beiden houdt ervan emotioneel open te zijn als ze zich kwetsbaar voelen, en dit kan de communicatie verstikken voordat deze zelfs maar kan beginnen.

Dit moet zoveel mogelijk worden vermeden, maar is niet altijd gemakkelijk. Het is het echter waard, want de standvastigheid van de Maagd-man en de ambitie van de Steenbok-vrouw creëren fantastische lange termijnvooruitzichten.

De goede punten:
  • Liefde en loyaliteit zonder gedoe – precies zoals zowel Steenbok als Maagd het willen.
  • De Maagd-man is slim en meelevend en helpt de Steenbok-vrouw zich op haar gemak te voelen wanneer haar verantwoordelijkheden te veel worden.
  • De Steenbok-vrouw krijgt hier haar broodnodige onafhankelijkheid, maar ook veel comfort van thuis en huiselijk geluk.
De slechte punten:
  • De Maagd-man kan zichzelf verliezen in zorgen en herkauwen, en vergeten contact te maken met de Steenbok-vrouw.
  • De Steenbok-vrouw heeft sombere spreuken die vaak zonder waarschuwing aankomen, waardoor beide partners in de war raken.
  • Een gebrek aan focus op emotionele romantiek kan de relatie een beetje kalmeren naarmate de tijd verstrijkt.
Combinatie tussen de Steenbok-man en de Maagd-vrouw

In deze combinatie komen twee van de moeilijkst te lezen individuen van de astrologie samen en lijken op de een of andere manier een geheel eigen taal te bedenken.

De Steenbok-man en de Maagd-vrouw worden allebei veel vaker mysterieus genoemd dan ze zouden willen toegeven, niet dat ze het leuk vinden om zo ongeveer alles toe te geven aan zo ongeveer iedereen.

Het is altijd een kwestie van vertrouwen en sociale verwachtingen bij deze combinatie, hoewel mensen in het algemeen een beetje veel kunnen bewijzen, vooral voor de Steenbok-man.

Hij heeft zijn eigen vaardigheden ontwikkeld, hij kent zijn eigen geest en hij ziet er zeker uit, het potentiële succes is geïncarneerd en hij krijgt wat hij wil.

Hij is echter nooit te openlijk in zijn acties, omdat ze er vaak toe leiden dat hij een paar stappen op de grote ladder van het leven zet, iets wat hij graag onopgemerkt doet.

Toch is de Maagd-vrouw gericht op details en zeer opmerkzaam, en ze heeft hem waarschijnlijk al opgemerkt.

De Maagd-vrouw is een zachtaardig maar helder persoon, en heeft een talent voor precisie en de kern van dingen.

Ze kleedt zich elegant, maar nooit ten koste van functionaliteit, en geeft de voorkeur aan bezigheden die haar gedachten laten afdwalen en haar comfort niveau beheersbaar blijft.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Maagd-vrouw laat merken dat ze van de Steenbok-man houdt, maar beide zielen zijn zo bekwaam in het maskeren van hun emoties dat het kan aanvoelen als een eeuwigheid voordat ze ze aan elkaar openbaren.

Afgezien daarvan zal het even duren voordat de relatie zelf tot bloei komt, zelfs als de aantrekkingskracht eenmaal is gevestigd, aangezien geen van beiden geneigd is te haasten.

Gelukkig geeft dit de Steenbok-man de kans om de Maagd-vrouw op de traditionele manier te verwennen, wat haar zeker zal boeien als het goed wordt gedaan.

Terwijl verlegenheid en voorzichtige manieren om elkaar te leren kennen plaats maken voor tederheid en verbondenheid, worden de sluiers eindelijk opgelicht voor wat waarschijnlijk een zeer privé Steenbok en Maagd-stel zal worden.

Deze twee willen weinig advies van de wereld, maar vinden het in plaats daarvan overvloedig in elkaar.

Dit schept vertrouwen, versterkt hun gevoelens voor elkaar en laat toewijding naar voren komen, alles in een magisch natuurlijk proces.

Soms werkt de Steenbok-man te hard, soms zeurt de Maagd-vrouw te veel, maar deze liefde is voor altijd, ook al is het niet de meest opzichtige.

De goede punten:
  • De carrière doelen, prestaties en intelligentie van de Steenbok-man spreken de Maagd-vrouw allemaal enorm aan, haar hart is niet voor iedereen.
  • De onberispelijke presentatie van de Maagd-vrouw en de geweldige flair voor organisatie maakt het leven van de Steenbok-man perfect.
  • Moeiteloos vertrouwen en intellectuele stimulatie maken dit een geval waarin liefhebben met het hoofd over het hart het voor beide partners wint.
De slechte punten:
  • In tijden van ontbering hebben zowel de Steenbok-man als de Maagd-vrouw de neiging om helemaal stil te staan, waardoor communicatie soms onmogelijk wordt.
  • De Steenbok-man heeft een humeurige, workaholic kant die nooit voorrang lijkt te geven aan romantiek, hij moet oppassen dat hij hier geen goed ding verspilt.
  • De Maagd-vrouw heeft gedegen advies, maar wil het heel graag geven, soms scherpzinnig en op een neerbuigende manier.
Huwelijk tussen Maagd en Steenbok

Er is een niveau van respect en toewijding aan langetermijnplanning die door de essentie van beide sterrenbeelden loopt, en daarom is het huwelijkspotentieel van Steenbok en Maagd vaak erg hoog.

Dat gezegd hebbende, het navigeren door de meer chaotische emoties van romantiek om daar te komen is niet altijd gemakkelijk, maar zeker de moeite waard.

Terwijl velen van ons hunkeren naar brandende passie en constante opwinding, willen Steenbok en Maagd in een relatie alleen maar gezelschap en toewijding op een diepe, stabiele manier die een eigen voorspelbaar patroon van veiligheid en een plek om thuis te komen creëert.

Omdat we hier op dezelfde pagina zitten, is het spel van de liefde voor dit paar vaak pijnlijk voordat ze elkaar vinden, en het is mogelijk dat zowel Steenbok als Maagd het huwelijksleven binnengaan met meer problemen dan ze zich realiseren.

Een rationele en analytische geest die elk van hen aangeboren is, stelt hen in staat deze hindernissen te overwinnen wanneer ze zich voordoen, en over het algemeen vinden beide sterrenbeelden rust en troost in de heiligheid van het huwelijk.

Ze zijn echter ook beide in staat elkaar de ruimte te geven om ook zichzelf te zijn.

Dit is vooral belangrijk voor Steenbok, die het huwelijk waarschijnlijk niet zal laten overwinnen over hun krachtige verlangen om door te gaan met het opbouwen van een eigen carrière of bedrijf.

Maagd ondersteunt dit volledig en zorgt voor de details die Steenbok helpen succes en vervulling te vinden.

Ondertussen biedt Steenbok Maagd de stabiliteit, voorspelbaarheid en eerlijkheid die ze nodig hebben om zich veilig te voelen en hun waakzaamheid te laten verslappen, evenals een gebrek aan overweldigende emotionele uitbarstingen waar Maagden bijzonder moeilijk mee om kunnen gaan bij anderen.

Het huwelijk duurt waarschijnlijk een heel leven, maar het zal vaak een rustige en betrouwbare reis zijn door het leven samen.

Hierdoor zijn zowel Maagd als Steenbok in staat om briljante dingen te bereiken, zowel als individu als als koppel, een ontmoeting van geesten in het huwelijk die de moeite waard is om werkelijkheid te maken.

Mijn laatste gedachten

Waar zoveel sterrenbeelden snel van de ene opwindende aflevering naar de volgende willen vliegen, of hun leven doorbrengen met het verleggen van de grenzen van mogelijkheden, hebben zowel Steenbok als Maagd de voorkeur aan de gevestigde regels van onze wereld en willen ze zich eraan houden.

Voor veel mensen komt dit over alsof het op iemands manier is ingesteld of weigert de traditie over het hoofd te zien, maar wat betreft deze combinatie van sterrenbeelden: als het niet kapot is, repareer het dan niet.

Volgens de regels spelen leidt tot betrouwbare resultaten en stabiliteit in alle dingen, inderdaad grote bronnen van comfort.

Het kan een aanraking zijn die deze boodschap van tijd tot tijd aan andere mensen overbrengt, vinden ze, maar in elkaar vinden zowel Maagd als Steenbok als geliefden een gemeenschappelijk perspectief dat een grote bijdrage levert aan het leggen van de basis van liefde.

Romantiek op zich zal voor deze mensen zelden flitsend en demonstratief zijn. In feite wordt al het meest intieme gedrag geoefend achter gesloten deuren.

Soms houden extreem conservatieve koppels van Steenbok en Maagd in het openbaar niet eens de hand vast.

Het idee van emotionele overdaad van welke aard dan ook past niet bij deze individuen, maar een meer pragmatische kijk op liefde verzwakt het gezelschap of de saamhorigheid erin niet zo erg als je zou denken.

Maagd wordt geregeerd door de planeet Mercurius, die regeert over informatie, snel denken en communicatie.

Deze aspecten van de mythologie van de planeet vormen op verschillende manieren Maagd, vooral hun liefde voor waarheid en nauwkeurigheid, maar ook hun opmerkelijke intelligentie.

Toch kan deze intelligentie vaak dienen om hen te isoleren, en Maagden voelen zich vaak nogal eenzaam, of ze het nu toegeven of niet.

Steenbok zoekt vaak uit principe zijn isolement en ziet mensen als een obstakel voor zelfontplooiing, iets wat een relatie kan helpen verbeteren.

Natuurlijk wordt Steenbok geregeerd door Saturnus, de planeet die regeert over zelfreflectie, moeilijke lessen om te leren en zelfdiscipline in overeenstemming met al lang bestaande tradities.

Steenbokken zijn hard voor zichzelf en anderen, maar die strenge normen passen goed bij de principiële manieren van Maagd.

Met dit alles in gedachten, laten we niet vergeten dat deze ietwat serieuze sterrenbeelden niet voor altijd samen zullen blijven, liefde brengt lichtzinnigheid en inspiratie met zich mee die deze combinatie helpen om humor, kwetsbaarheid en optimisme te omarmen waarmee ze wederzijds kunnen groeien.

Compatibiliteitsscore voor Maagd en Steenbok: 8/10

Terug naar Maagd relaties