Weegschaal en Schorpioen relatie

Zittend naast elkaar in de kalender, is de combinatie tussen Weegschaal en Schorpioen in de astrologie een diepe en complexe.

Met de ene een sociale vlinder en de andere een duistere spinachtige, kan het een onmogelijke kloof lijken om deze twee te helpen bij elkaar te komen.

Misverstanden, onuitgesproken gevoelens en innerlijke verlangens kenmerken waarschijnlijk menig relatie als deze.

Toch hoeft het niet moeilijk te zijn om dat allemaal te overwinnen.

Combinatie tussen de Weegschaal-vrouw en Schorpioen-man

Vergis je niet – de Weegschaal-vrouw is vaak erg gewild. Ze ziet er niet alleen goed uit, maar ook intelligent en capabel, en gaat haar eigen weg in het leven met beslissingen op basis van zorgvuldige en evenwichtige afwegingen.

Mannen kunnen het niet helpen, maar beproeven hun geluk met haar, niet in de laatste plaats omdat ze zo zelden vrijgezel is – dit is een vrouw die gebouwd is voor partnerschap, en ze vindt het heerlijk om voor iemand te zorgen en te genieten.

Toch is ze niet iemand die direct een relatie aangaat en de voorkeur geeft aan een langzamere en meer traditionele benadering.

Dit past allemaal prima bij de Schorpioen-man. Hij is iemand die tevreden is om het leven grotendeels vanaf de zijlijn te bekijken, maar alleen om het meest geschikte moment te identificeren om zijn agenda naar voren te brengen.

Hij is een krachtig innerlijk vuur, en door zijn wilskracht heeft hij de neiging te krijgen wat hij wil.

Hij is ook charmanter dan astrologie hem vaak de eer geeft, en daarom is hij in staat zichzelf precies zo te positioneren en de aandacht van de Weegschaal-vrouw te vangen.

Ze heeft geen idee waar hij vandaan komt, maar vergis je niet – hij is van plan haar een tijdje alleen te krijgen.

Afspraakjes zijn daardoor waarschijnlijk een beetje geheimzinnig, maar daarom niet minder romantisch. Dit zijn twee zeer geliefde individuen, vaker wel dan niet, en verspillen geen tijd om elkaar te leren kennen als ze allebei beseffen dat het veilig is om dat te doen.

De Weegschaal-vrouw is echter iemand die het altijd druk lijkt te hebben, en het kan op zijn zachtst gezegd het geduld van de Schorpioen-man op de proef stellen.

Hij heeft haar graag bij de hand, maar ze vindt het fijn om met allerlei mensen af te spreken.

De Schorpioen-man weet dat het onredelijk is om jaloers te zijn op degenen die tijd doorbrengen met de Weegschaal-vrouw in plaats van met hem, maar hij kan het niet helpen.

Maar dit uiten, of haar proberen stil te houden, komt over als monsterlijk bezitterig en controlerend.

De Weegschaal-vrouw neemt haar persoonlijke vrijheid serieus en is niet bang om te verlaten en te vluchten als de Schorpioen-man te aanmatigend wordt.

Toch doet ze zichzelf geen plezier door het de hele tijd zo cool en afstandelijk te spelen – op die manier zal ze haar Schorpioen-man niet imponeren.

De manier waarop de Weegschaal-vrouw afstand neemt van haar emoties, betekent dat ze er niet zo expressief over is als de Schorpioen-man wil.

Dat gezegd hebbende, als hij haar onder druk zet om ze meer te laten zien, duwt hij haar alleen maar verder weg, waardoor een hopeloze cyclus voor het paar ontstaat.

De goede punten:
  • De Weegschaal-vrouw en Schorpioen-man zijn allebei romantisch en zullen dit bedachtzaam tegen elkaar uitdrukken terwijl ze bepalen hoeveel ze voor elkaar betekenen
  • De Weegschaal-vrouw probeert altijd haar partner op de eerste plaats te zetten en alles te doen om haar Schorpioen-man te plezieren
  • De Schorpioen-man biedt kracht en geruststelling wanneer de geest van de Weegschaal-vrouw overuren maakt, waardoor ze helderheid en rust krijgt
De slechte punten:
  • De Schorpioen-man houdt ervan om de controle te hebben, en hij komt vaak per ongeluk tussen de Weegschaal-vrouw en haar vrijheid in.
  • De geest van de Weegschaal-vrouw beweegt zo snel dat ze soms verstrooid lijkt en zich ver weg voelt voor de Schorpioen-man
  • Het natuurlijke charisma dat de Weegschaal-vrouw heeft, lijkt bijna flirterig en wekt vreselijke jaloezie op als de Schorpioen-man getuige is
Combinatie tussen de Weegschaal-man en Schorpioen-vrouw

Er zijn maar weinig mensen in elke hoek van de gemeenschap zo welkom heten als de Weegschaal-man, wiens natuurlijke gratie hem gewaardeerd maakt, waar hij ook gaat.

Deze knappe kerel is tot op het bot genereus en dwingt respect af zonder het ooit in woede te eisen, en is iemand die moeiteloos vertrouwde vrienden wint.

Hij is ook erg romantisch in hart en nieren, en vindt de moderne manieren waarop het datingspel wordt gespeeld een beetje te onpersoonlijk om levensvatbaar voor hem te zijn.

Maar wanneer hij de vrouw van Schorpioen-vrouw ontmoet – intens en mysterieus – zal hij merken dat zijn meer conventionele verkeringsrituelen goed gaan.

De Schorpioen-vrouw is iemand die haar hart volledig geeft aan de man van wie ze houdt, en ze zal er alles aan doen om hem gelukkig en tevreden te zien, vaak verrassend formidabel.

De Weegschaal-man zal niets ontbreken, en ze heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht die zowel verlegen als sensueel is.

Dat komt omdat, onder haar ijskoude buitenkant, een brullende zee van emoties rolt en raast in de ziel van de Schorpioen-vrouw.

Haar emoties verschuiven bijna met het uur, wat betekent dat de Weegschaal-man nooit zeker weet wat hij kan verwachten, en ze is ongelooflijk volhoudend dat de Weegschaal-man alleen van haar is.

Voor haar is het een soort verboden toewijding, en het zou de Weegschaal-man een stap te ver kunnen vinden. Om de vrede te bewaren, zal hij echter eerst zijn best doen om eraan vast te houden.

Toch moet hij oppassen dat hij niet wordt gezien terwijl hij zijn charme op iemand anders loslaat, opdat de Schorpioen-vrouw niet in een woede vliegt.

Ze is bijna onmogelijk te dwarsbomen zodra de rode mist neerdaalt, dus de beste manier van handelen is om te bukken en dekking te zoeken en te wachten tot de storm is overgewaaid. Het is op dit punt dat de Weegschaal-man kan beginnen te voelen dat hij uit zijn diepte is.

Toch verwent de Schorpioen-vrouw hem net zo gemakkelijk om hem aan zijn kant te houden, zelfs als zijn emoties zijn afgekoeld en ze dringend om zijn aanraking vraagt.

De Schorpioen-vrouw is emotioneel intens op manieren die de Weegschaal-man vaak verstikken en verdrinken, maar ironisch genoeg geeft ze wat ze wil ontvangen.

De Weegschaal-man kan echter niet geven wat hij niet heeft, en zal ontdekken dat alles wat hij aanbiedt nooit genoeg lijkt te zijn – en erger nog, dat uiteindelijk zelfs zijn beste wordt beschuldigd van slechts een halve inspanning.

De goede punten:
  • De Schorpioen-vrouw is een opmerkelijk liefhebbende en verleidelijke partner, die er alles aan doet om haar man te plezieren
  • De traditionele manieren van het vrijen van de Weegschaal-man worden heel graag ontvangen door de Schorpioen-vrouw
  • Beide partners zijn huiverig om nieuwe mensen te vertrouwen, en zijn opgelucht als ze in elkaar ontdekken dat hun kostbare geheimen worden beschermd
De slechte punten:
  • De eenvoudigste beslissingen lijken de Weegschaal-man tot stilstand te brengen, wat frustrerend kan worden
  • De Schorpioen-vrouw leeft door ongelooflijk intensieve stemmingswisselingen die haar soms gemeen en opgewonden kunnen maken
  • De Weegschaal-man is van de geest, maar de Schorpioen-vrouw is van het hart – ze belijden hun liefde zo anders dat ze uiteindelijk nauwelijks op één lijn lijken te staan
Huwelijk tussen Weegschaal en Schorpioen

Het is namelijk zo dat zowel Weegschaal als Schorpioen het soort mensen zijn dat alleen geïnteresseerd is om zich bij “de ware” te vestigen.

Hun leven is vaak gewijd aan het nastreven van hun soulmate, en ze zullen heel goed herkennen dat ze dat in elkaar hebben gevonden als de problemen in deze relatie worden overwonnen.

Weegschaal is een sterrenbeeld dat nooit helemaal goed aanvoelt als je alleen door de reis van het leven navigeert, en geeft er de voorkeur aan een betrouwbare en vertrouwde partner te hebben om ideeën uit te wisselen en voor te zorgen.

Schorpioen vervult die rol wonderbaarlijk en ziet liefde op dezelfde manier als een overwinning op de lange termijn.

Schorpioen moet er echter rekening mee houden dat het huwelijk met Weegschaal hen geen controle geeft over hun echtgenoot – niets zal dat ooit doen.

Schorpioen raakt in de war als het leven buiten hun controle raakt, en het is ongeveer hetzelfde als mensen niet handelen zoals ze willen, maar niemand van deze dingen kan bevelen.

Weegschaal is hopelijk gevoelig genoeg om te onderscheiden dat de behoefte van de Schorpioen-echtgenoot aan controle eigenlijk een vorm van kwetsbaarheid en onzekerheid is – dingen die Schorpioen haat om toe te geven.

Tederheid en bevestiging dat Weegschaal er altijd zal zijn, doen veel om de Schorpioen-echtgenoot te troosten.

Weegschaal kan er echter zeker van zijn dat de Schorpioen-echtgenoot ook loyaal, liefdevol en expressief zal zijn in het huwelijk – soms zelfs tot overmaat.

De emotionele manieren van Schorpioen zijn behoorlijk intens, aangezien astrologie hen het vermogen heeft gegeven zich vollediger te voelen dan wie dan ook.

Toch is hun romantische expressiviteit extreem, en kan Weegschaal zelfs jaren na het huwelijk verstikken.

De Weegschaal-echtgenoot reageert door te proberen zich tactvol terug te trekken en ruimte te krijgen om te ademen, maar de Schorpioen-partner voelt zich op deze momenten gewoon verlaten.

Het is een moeilijke uitdaging voor beide partners, om de kloof te overbruggen die de een of de ander moet veranderen door fundamentele eigenschappen in hun aard te veranderen, wat vaak oneerlijk is om te vragen – zelfs in het huwelijk.

De toewijding die dit paar op de lange termijn deelt, betekent echter dat het huwelijk van Schorpioen en Weegschaal van plan is te duren.

Mijn laatste gedachten

Wanneer twee astrologische buren samenkomen, zijn de resultaten altijd fascinerend – zij het vaak behoorlijk lastig en emotioneel geladen voor de betrokken personen.

Weegschaal is een sterrenbeeld dat de voorkeur geeft aan een vredig bestaan, en waar onbeschoftheid, abruptheid en disharmonie simpelweg niet kunnen worden getolereerd.

Ondertussen is Schorpioen een sterrenbeeld dat intens leeft, en vaak door pijnlijke ontberingen die hen een cynisch randje geven dat botst met de gratie van Weegschaal.

De heersende planeten van elk van deze sterrenbeelden illustreren hun verschillen alleen maar verder. Weegschaal wordt geregeerd door planeet Venus, een planeet die heerst over romantiek, schoonheid, kunst en mededogen.

Ondertussen wordt Schorpioen geregeerd door Pluto, heerser van de onderwereld, van de dood, het geld van anderen en de seksuele intensiteit.

Deze planeten zijn al opmerkelijk uiteenlopend, maar om de zaken nog ingewikkelder te maken, wordt Schorpioen ook geregeerd door de planeet Mars – een planeet van oorlog en moed, en directe impulsieve actie.

Inderdaad, er zou een heel artikel kunnen worden geschreven over hoe gecompliceerd de Schorpioen-persona is.

En dat maakt het voor velen van ons natuurlijk moeilijk om echt dicht bij hen te komen, en Weegschaal is geen uitzondering.

Toch zullen beide partners vaak het gevoel hebben dat de verwachtingen die de ander van hen heeft, niet veel helpt door Weegschaal’s vluchtige besluiteloosheid.

Het is jammer, want de kern van dit alles is een paar old-school romantici die gewoon willen settelen en de wonderen willen voelen die liefde te bieden heeft.

Toch hebben verliefde Weegschaal en Schorpioen vaak het gevoel dat ze dezelfde taal spreken, maar heel verschillende dingen zeggen – een moeilijke maar potentieel lonende combinatie wacht de dapperen hier.

Compatibiliteitsscore voor Weegschaal en Schorpioen: 5/10

Terug naar Weegschaal relaties