Schorpioen en Maagd relatie

Van alle relaties met partners die van nature vaardig zijn in het lezen en ontcijferen van mensen, zijn Schorpioen en Maagd misschien wel de sterkste wanneer hun hoofden bij elkaar zijn.

Wat hun hart betreft, is het natuurlijk een heel ander verhaal, maar gelukkig niet per se een ongelukkig verhaal.

Dit is een relatie waarin koele, kalme logica en ziedende, eindeloze passie worden gedwongen tot een alliantie die ze zal maken of breken.

Combinatie tussen de Schorpioen-vrouw en de Maagd-man

Dit is een relatie die enige tijd kan duren om op snelheid te komen, dankzij het feit dat zowel de Schorpioen-vrouw als de Maagd-man zo’n enorme behoefte hebben aan emotionele controle.

Beide sterrenbeelden die hier betrokken zijn, zijn echter loyaal en geven ook liefde.

De Schorpioen-vrouw is een ervaren persoon, hoewel vaak ingetogen. Ze is erg getalenteerd in het gebruiken van haar intelligentie en haar intuïtie om haar doelen en carrière te bevorderen, maar doet dit liever buiten de radar en weg van de schijnwerpers.

De Schorpioen-vrouw is een persoon die gelooft dat het haar eigen talent en vasthoudendheid is die haar door het leven zullen dragen.

Ze vertrouwt alleen op zichzelf, en dat heeft gelijk, want haar innerlijke stem is goed afgestemd op de grootste waarheden van het leven.

Het is nogal een contrast met de logica en reden waarop de Maagd-man vertrouwt om vooruitgang te boeken. Hij is een van de intelligentste mensen in de hele dierenriem en kan met een opmerkelijke strategie de weg die voor ons ligt, analyseren, decoderen en plannen.

Emoties zijn enorm aanmatigend en onvriendelijk, voor zover het de Maagd-man betreft, en hij zou zich veel liever bezighouden met het nastreven van de geest.

Maar waar de Schorpioen-vrouw, hoe emotioneel expressief ze ook is, hier echter kan uitblinken, is te danken aan haar ondoorgrondelijke aard.

Inderdaad, de Schorpioen-vrouw is zo mysterieus en raadselachtig dat ze de perfecte puzzel is voor de Maagd-man om op te lossen – en zo diep, dat hij meer dan waarschijnlijk zal proberen haar voor altijd te ontcijferen. Of het hem lukt, is natuurlijk aan haar om te beslissen.

Ze zal zeker pit en opwinding in zijn leven brengen, en hoe cool, kalm en beheerst de Maagd-man ook verkiest te zijn, de passie die de Schorpioen-vrouw hem geeft, is bedwelmend.

Hij zal zijn hart nooit boven zijn hoofd zetten, maar hij zal zeker zijn zachtere kant laten spelen.

Zijn grondgedachte en vermogen om zowel het langetermijnperspectief als het grotere geheel te zien, is opmerkelijk nuttig voor de Schorpioen-vrouw.

Ze heeft vaak een spelplan nodig om bij haar intuïtieve flitsen te passen, en de Maagd-man kan met deskundige precisie strijdplannen opstellen.

Natuurlijk zou hij veel eerder zijn dat ze het leven niet altijd als een constante strijd ziet, maar de Schorpioen-vrouw heeft geleerd om altijd op zijn minst het ergste te plannen.

Diep van binnen deelt de Maagd-man dat sentiment – als er iets is, moeten deze twee ervoor zorgen dat hun gelukkige leven samen geen kommer en kwel wordt.

Toch zal deze humeurigheid die het paar deelt nooit echt tussen hen in komen. Wat echter misschien wel het feit is dat de Maagd-man zo emotioneel gereserveerd is dat het hem bijna niets kan schelen – althans voor zover de Schorpioen-vrouw gelooft.

Toch maken haar gepassioneerde manieren haar zo demonstratief dat de Maagd-man overweldigd kan worden door haar gevoelens.

Het vinden van de balans zal een moeilijke evenwichtsoefening zijn, en het zal niet altijd beide betrokken partijen gelukkig maken – er is hier een element van zelfopoffering.

De goede punten:
  • De Maagd-man is slim, medelevend en genereus – kwaliteiten die de Schorpioen-vrouw aanbidt in een man
  • De Schorpioen-vrouw staat altijd klaar om haar man op de eerste plaats te zetten en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij alles heeft wat hij nodig heeft
  • Zowel de Schorpioen-vrouw als de Maagd-man geven er de voorkeur aan om voor het leven te paren, en ze waarderen loyaliteit en samenwerken om problemen op te lossen
De slechte punten:
  • De Schorpioen-vrouw is een persoon met een vrij scherpe tong wanneer de stemming haar in beslag neemt, en ze kan onnodig uithalen
  • De Maagd-man is zo emotioneel gereserveerd dat hij de verkeerde indruk kan wekken dat hij niet emotioneel geïnvesteerd is in de relatie
  • Beide partners kunnen hun kwetsbaarheden soms zo verbergen dat ze voorkomen dat de relatie groeit
Combinatie tussen de Schorpioen-man en de Maagd-vrouw

De Schorpioen-man is een persoon voor wie het leven vaak een constante uitdaging is. Hij heeft een soort innerlijke, onbewuste zelfvernietigende mentaliteit, wat betekent dat hij vaak zijn ergste vijand is – maar zijn talent om tegenslagen te overwinnen moet echt worden gezien om te geloven.

Ondanks al zijn bijna ijzige rust aan de buitenkant, is hij een kolkende massa van emotionele intensiteit van binnen.

Dit is de interne oven die hij gebruikt om zijn zin te krijgen, en er zit een stille vastberadenheid achter al zijn acties. Als hij wint, lijkt het voor alle anderen uit het niets te komen.

Maar voor hem is het altijd al het plan geweest. Dat wil niet zeggen dat hij zijn leven van tevoren plant met de nauwgezetheid van de Maagd-vrouw, natuurlijk – in feite is de Schorpioen-man veel meer geneigd om zijn neus te volgen of op zijn ingevingen te vertrouwen.

Dit maakt zijn acties af en toe onlogisch voor de oplettende Maagd-vrouw – en observeert hem waarschijnlijk.

Ze is een opmerkelijk intelligente vrouw en het ontbreekt haar zeker niet aan manieren of sociale genade – en dit heeft haar een reeks hoge normen opgeleverd die ze van een toekomstige partner verwacht.

Maar ze kan het niet helpen, maar is geïntrigeerd door de Schorpioen-man. Zijn emotionele controle, ondanks de beangstigende intensiteit van de betrokken gevoelens, is bewonderenswaardig in haar ogen.

En diep van binnen is ze een old school romanticus die wil dat haar relaties een vleugje eigenzinnigheid hebben.

Ze verwacht echter ook dat haar man de tijd neemt om haar te leren kennen, en de geduldige Schorpioen-man doet dat graag.

Hij doet dit terwijl hij haar het hof maakt op de meest traditionele en aangename manieren, en de Maagd-vrouw waardeert zijn oog voor detail.

De Schorpioen-man en Maagd-vrouw zijn elk geboren mensenkijkers, maar zien dingen vanuit een ander deel van henzelf.

De Schorpioen-man ziet de onderstromen en gevoelens van een bepaalde uitwisseling, en Maagd, de hersenspelletjes en sociale airs en genaden.

Samen zullen ze plezier beleven aan het ontcijferen van de wereld om hen heen, maar ze zijn net zo tevreden als ze hun liefde voorwaarts laten leiden door hun verrassend compatibele gevoel voor humor.

De ongelooflijk krachtige gevoelens van liefde die de Schorpioen-man ervaart, zijn echter waarschijnlijk behoorlijk diepgaand.

Hij zal ook geen tijd verliezen om ze uit te drukken, en de Maagd-vrouw zou wel eens terugdeinzen voor zijn intensiteit.

Ze bedoelt hierin geen belediging – zelfs haar eigen emoties, positief en negatief, maken haar soms bang – maar de Schorpioen-man zou gekwetst kunnen worden door haar schijnbare onverschilligheid voor zijn liefde.

De Maagd-vrouw wil altijd graag zelfdiscipline en persoonlijke controle behouden. Dat maakt haar natuurlijk niet de baas over de Schorpioen-man – hij zal zich toch nooit onderwerpen – maar ze heeft zeker verwachtingen van zichzelf en de mensen om haar heen.

Maar voor de Schorpioen-man is het niet uiten van zijn liefde net zo goed als het niet voelen.

Als de relatie goed verloopt, zal het paar na verloop van tijd een evenwicht vinden tussen haar emotionele terughoudendheid en zijn gepassioneerde connectie, en elkaar de verdiensten van hun eigen wegen leren.

Beide partners zijn loyaal en gevend, en gaan alleen relaties aan waarvan ze verwachten dat ze ver gaan.

Zo worden problemen die zij samen tegenkomen aangepakt met een combinatie van haar intellect en zijn emotionele intelligentie.

De goede punten:
  • De Maagd-vrouw waardeert een man die zijn tijd kan nemen in plaats van haar in bed te dringen, en vindt dat in de Schorpioen-man
  • Ondanks het bovenstaande is de Maagd-vrouw verrassend sensueel, en de Schorpioen-man vindt het leuk om dit zelf te ontdekken
  • Beide partners hebben een hekel aan leugenaars en manipulatieve mensen – en kunnen alleen loyaliteit, eerlijkheid en vriendelijkheid van elkaar verwachten
De slechte punten:
  • De Schorpioen-man is meedogenloos als hij zich geagiteerd of boos voelt, en zijn manier van uithalen intimideert de vredelievende Maagd-vrouw
  • De Maagd-vrouw is zo enthousiast over precisie dat ze soms kieskeurig en kritisch is, en het gezeur zal niet goed bij de Schorpioen-man passen
  • Beide partners sluiten zich emotioneel af als ze gekwetst zijn, maar de stille behandeling doet niemand goed
Huwelijk tussen  Schorpioen en Maagd 

Oppervlakkige relaties zijn tijdverspilling, voor zover het zowel Schorpioen als Maagd betreft.

Ze zien het nut niet in om tijd te verspillen aan emotioneel investeren in datgene wat gedoemd is nergens toe te leiden, en daarom analyseren ze hun relaties terwijl ze volwassen worden.

Als zodanig, terwijl de relatie tussen Maagd en Schorpioen zich ontwikkelt, is het huwelijk daar een natuurlijke en verstandige evolutie van.

Maagd houdt van de traditie en structuur van het huwelijk, en Schorpioen houdt van de toewijding en romantiek erachter.

Gelukkig betekent dit dat het huwelijksleven van Schorpioen en Maagd vaak groeit en verloopt zonder incidenten.

Dat gezegd hebbende, verwacht Schorpioen dat liefde en passie vele jaren in het huwelijksleven zouden moeten voortduren, terwijl Maagd veel sneller zal afkoelen.

Schorpioen heeft misschien het gevoel dat ze leven van stukjes romantiek en sensualiteit in plaats van de volledige maaltijd, om zo te zeggen, van deze dingen die ze liever zouden hebben.

Maagd zal voortdurend aandringen op deze emotionele overdaad, ongeorganiseerd en vermoeiend als het overspeeld wordt.

Het paar van Schorpioen en Maagd blinkt echter uit in het samen oplossen van problemen, en met hun gedeelde kenmerken ontdekken ze dat weinig in het leven hun vooruitgang kan dwarsbomen.

Praat over dwalen of ontrouw komt ook nooit in beeld, dankzij de intense loyaliteit die ze beiden hebben getoond.

De stabiele dynamiek van deze band maakt het een geweldige omgeving om een gezin groot te brengen, mocht het paar dat willen.

Evenzo zal de ondersteunende structuur die de Schorpioen- en Maagd-echtgenoten voor elkaar bouwen, een goede basis vormen waarop ze elk hun carrière kunnen ontwikkelen.

Bedenk echter dat een langdurig huwelijk niet hetzelfde betekent als een gelukkig huwelijk.

Het is van vitaal belang dat beide partners hun best doen om de zeer verschillende behoeften van elkaar te begrijpen – en gelukkig zijn ze in dit geval meer dan toegerust om dat te doen.

Mijn laatste gedachten

Niemand kan de wereld uit elkaar halen en de innerlijke werking ervan zo briljant zien als de krachten van Schorpioen en Maagd gecombineerd.

Deze combinatie van grondgedachte en emotionele intuïtie is zeldzaam en briljant, en wordt overal gecombineerd met veel wederzijds respect en waardering.

Maagd moet er echter voor zorgen dat ze niet zo in hun hoofd zitten dat ze hun liefde voor Schorpioen niet tonen, die veel meer genegenheid nodig heeft dan ze graag zeggen.

In feite zijn beide sterrenbeelden veel gevoeliger dan ze willen toegeven, maar ze kunnen in ieder geval gerustgesteld worden door te weten dat ze er altijd voor elkaar zullen zijn.

De intense emoties van Schorpioen, goed en slecht, kunnen Maagd soms bang maken, maar ze zullen altijd ondersteunend zijn.

Samen kunnen het paar van Schorpioen en Maagd leren om niet te veel te analyseren, te denken of zich zorgen te maken, oh zozeer over de richtingen die het leven hen zal innemen.

Het is oké om soms de controle uit handen te geven en gebeurtenissen hun gang te laten gaan – en dat is ook een geweldige kans om dichter bij elkaar te komen.

Compatibiliteitsscore voor Schorpioen en Maagd : 7/10

Terug naar Schorpioen relaties