Steenbok en Weegschaal relatie

De romantische match van Steenbok en Weegschaal kan even fascinerend als uitdagend blijken te zijn, en brengt de meester diplomaat van de dierenriem samen met een van de meest strategische en zakelijke geesten die er is.

Beide sterrenbeelden hebben zeker zowel een sensuele kant als een liefde voor de fijnere dingen van het leven, maar ze hebben ook een aantal enorm uiteenlopende persoonlijkheidskenmerken om te navigeren.

Het in harmonie brengen van die verschillen hoeft echter niet hetzelfde te zijn als hartzeer, maar het kan zeker een uitdaging zijn voor zaken waar ze niet op voorbereid zijn.

Geef jezelf het voordeel in deze nieuwsgierige en verleidelijke combinatie door dit overzicht van compatibiliteit tussen Steenbok en Weegschaal te lezen.

Combinatie tussen de Steenbok-vrouw en de Weegschaal-man

Twee charmeurs kruisen de zwaarden in de vaak sensuele relatie tussen een Steenbok-vrouw en Weegschaal-man. De Steenbok-vrouw is direct en gedreven, en vaak wijs na haar jaren.

Ze heeft voor zichzelf een plek veroverd in de wereld en is compromisloos in het bewandelen van haar pad. Het is waarschijnlijk dat ze behoorlijk hoog op de carrière ladder staat tegen de tijd dat de Weegschaal-man op het toneel verschijnt, maar ze kan het niet helpen dat ze hem opmerkt als hij dat doet.

De Weegschaal-man is begiftigd met een enorme charme en charisma, en zijn esthetische blik betekent dat hij ook het beste uit zijn uiterlijk weet te halen.

Hoewel menig vrouw door zijn gave van de mond is gestuurd, is hij hopelijk slim genoeg om vrij vroeg in te zien dat zijn gebruikelijke voorliefde voor lof niet genoeg is om haar standaard omver te werpen.

De Steenbok-vrouw is wijs voor de manieren van degenen die charme gebruiken om hun zin te krijgen, maar gelukkig heeft de Weegschaal-man een zoete oprechtheid over hem in de liefde, wat betekent dat hij vooral aantrekkelijk is.

Zo aantrekkelijk zelfs dat hij niet al te verbaasd zou moeten zijn als de Steenbok-vrouw de eerste stap zet, ze is iemand die krijgt wat ze wil, en is niet bang om zichzelf daar buiten te zetten om het te krijgen.

De Weegschaal-man is discreter dan direct, dus kan verbaasd zijn over hoe openhartig ze in dit geval is, maar hoe het paar zich ook verbindt, de Steenbok-vrouw en de Weegschaal-man genieten van vroege dates vol opwinding, romantiek en sensualiteit.

Hij kan haar opvrolijken als haar vele verantwoordelijkheden te veel worden, en ze kan structuur en inzicht in zijn activiteiten toevoegen en hem eraan herinneren dat het oké is om zichzelf soms ook op de eerste plaats te stellen.

Na verloop van tijd kunnen verschillen in perspectief en mening ruwe wateren blijken te zijn voor de Weegschaal-man en Steenbok-vrouw om over te steken.

Om te beginnen zal de relatie van de Steenbok-vrouw er weinig toe doen om haar ervan te weerhouden haar bedrijf of carrière op de eerste plaats te stellen, aangezien succes enorm belangrijk voor haar is.

De Weegschaal-man, altijd bereid om de behoeften van degenen van wie hij houdt op de eerste plaats te stellen, zal dit zonder klagen laten gaan, totdat zijn innerlijke behoefte aan evenwicht toeslaat, waarna hij plotseling grenst aan aanhankelijk op een manier die onaangenaam en verrassend is voor de Steenbok-vrouw.

Zijn eigen opvattingen en manieren om dingen te doen, kunnen de Steenbok-vrouw ook als een beetje bekrompen en oppervlakkig overkomen, maar voor hem is het een kwestie van het met elkaar in evenwicht brengen van verschillende opvattingen en het bemiddelen van meningsverschillen tussen vrienden en familie.

De Steenbok-vrouw heeft geen idee waarom hij zich zo bereidwillig bij deze geschillen betrekt, vooral gezien hoeveel stress het hem bezorgt.

De goede punten:
  • Zowel de Steenbok-vrouw als de Weegschaal-man zijn erop gebrand om samen naar sociale evenementen te komen om te zien en gezien te worden.
  • De Weegschaalman is liefdevol en romantisch, en zorgt ervoor dat de Steenbok-vrouw zich het centrum van zijn wereld voelt.
  • De Steenbok-vrouw is veel sensueler dan ze laat merken, en dit kan allerlei vuurwerk in de slaapkamer veroorzaken.
De slechte punten:
  • De Steenbok-vrouw heeft sombere momenten waarop ze alleen wil zijn, gedrag dat de Weegschaal-man maar moeilijk kan begrijpen.
  • De Weegschaal-man vertelt kleine leugens om confrontaties glad te strijken, de Steenbok-vrouw ziet dit als bedrieglijk, maar hij ziet het als diplomatie.
  • Door de natuurlijke charme van de Weegschaal-man lijkt het alsof hij flirt terwijl dat niet het geval is, maar de Steenbok-vrouw ziet het misschien niet zo.
Combinatie tussen de Steenbok-man en de Weegschaal-vrouw

De Steenbok-man en de Weegschaal-vrouw passen goed bij elkaar in de beginperiode dankzij een gedeelde interesse om elkaar goed te behandelen in de dateringsfase, zo erg zelfs dat het bijna een vriendschappelijke wedstrijd of pronken wordt.

Dat gezegd hebbende, zal de relatie in het algemeen enige tijd vergen om op snelheid te komen, omdat beide individuen voorzichtig in liefde zijn en niet van plan zijn om zich erin te haasten.

De Weegschaal-vrouw is echter een geboren romanticus en voelt zich nooit helemaal tevreden als ze solo vliegt in het leven.

Dat wil niet zeggen dat ze niet onafhankelijk en intelligent is, ze heeft dit alles en meer in huis, maar ze houdt van het idee iemand te hebben om op te leunen, maar ook om voor te zorgen en te koesteren.

De Steenbok-man is ambitieus, zakelijk en een tikkeltje mysterieus, zelden bereid om teveel over zichzelf of zijn plannen te praten.

Hij heeft zijn leven van tevoren gepland en weet hoe hij de rol moet kleden om het succes te behalen waarvan hij weet dat hij het verdient en goedgeklede mannen trekken altijd de aandacht van de Weegschaal-vrouw.

Ze zal echter nieuwsgierig om hem heen dansen, omdat ze mensen graag aan het lachen wil maken, maar het lijkt alsof ze de ogenschijnlijk moeiteloze, koele onthechting van de Steenbok-man niet kan doordringen.

De Weegschaal-vrouw vindt het moeilijk om af te leiden wat wel en niet voor hem werkt, maar het maakt niet uit, hij verwent haar heerlijk en laat haar zien hoe goed hij de vrouw behandelt waarin hij geïnteresseerd is.

Helaas zullen die romantische boventonen niet blijven bestaan in de eigenlijke relatie, aangezien de Steenbok-man zijn aandacht richt op meer pragmatische zorgen zodra de dag is gewonnen.

De Weegschaal-vrouw zal dit niet zo leuk vinden, maar heeft de gave om op dezelfde manier romantisch tegen hem te zijn en plaatsvervangend te leven door het plezier dat ze hem geeft, ze moet er gewoon voor zorgen dat dit niet eenzijdig wordt.

Daarover gesproken, de Steenbok-man gaat geloven dat de Weegschaal-vrouw in het algemeen te veel van zichzelf geeft, en wordt bezorgd dat ze zich laat misbruiken.

Ze vermijdt harde discussies die in haar eigen nadeel zijn, omdat ze niet houdt van belangenverstrengeling die ze niet meteen kan gladstrijken met een lach en wat charme.

De Steenbok-man lijkt daardoor voor de Weegschaal-vrouw vaak veel te serieus te zijn, vooral gezien hoe toegewijd hij zo vaak aan zijn werk is.

De Weegschaal-vrouw zal na verloop van tijd verwaarloosd worden, tenzij hij leert zijn energie gelijkmatiger te verdelen.

De goede punten:
  • De Weegschaal-vrouw geniet ervan om goed behandeld te worden, en de Steenbok-man is de perfecte heer.
  • De Steenbok-man is dol op de manier waarop de Weegschaal-vrouw zijn geest kan opbeuren, hoe verzand hij zich ook voelt in het leven.
  • De Weegschaal-vrouw geeft haar alles aan de relatie, en de Steenbok-man merkt hoe ze de neiging heeft om problemen te voorkomen voordat ze zich voordoen.
De slechte punten:
  • Dingen die de Weegschaal-vrouw beïnvloeden, komen over als roddels en drama voor de Steenbok-man, die misschien niet al te ondersteunend is.
  • De romantische aard van de relatie wordt in de loop van de tijd erg eenzijdig, met weinig genegenheid die voortkomt uit de Steenbok-man.
  • Hij is een workaholic, zij is een sociale vlinder, waar is de tijd om volledig met elkaar in contact te komen?
Huwelijk tussen Steenbok en Weegschaal

Als het gaat om liefde en romantiek, hebben Steenbok en Weegschaal de neiging om dingen te benaderen met een langdurig gevoel van veiligheid in gedachten.

Ze zoeken elk actief partners die een goede match voor het leven zullen zijn, zonder enige angst om af te dwalen, te liegen of zonder pardon uit elkaar te gaan nadat er zoveel in elkaar is geïnvesteerd.

Steenbok is voorzichtig in liefde en Weegschaal brengt het potentieel van de relatie zorgvuldig in evenwicht voordat ze eerst in het hoofd duiken, dus beide sterrenbeelden nemen de tijd om een band zoals een huwelijk aan te gaan, en als zodanig zijn ze gelijkgestemd genoeg om Steenbok en Weegschaal te laten trouwen.

Het huis is waarschijnlijk prachtig voor dit getrouwde stel en zeker een toevluchtsoord. Weegschaal wordt geregeerd door Venus, de planeet van liefde, harmonie, vriendelijkheid en schoonheid, dus hun smaak in esthetiek is ongeëvenaard.

Steenbok kan de praktische details brengen en zal zich waarschijnlijk begraven in onderzoek naar de beste apparaten voor de keuken en verzekeringspolissen voor het huis die een evenwicht vinden tussen kosten en waarde.

Er zijn weinig argumenten, maar dit is waarschijnlijk omdat Weegschaal zo gemakkelijk grond geeft of zijn of haar perspectief opgeeft om de vrede te bewaren.

Steenbok kan hierin zelfgenoegzaam worden en beginnen het standpunt van hun partner niet in te zien of er zelfs helemaal geen rekening mee te houden.

Steenbok is van tijd tot tijd ook een beetje een humeurige echtgenoot, soms zonder reden, Weegschaal zal zijn uiterste best doen om dingen beter te maken, maar de Steenbok echtgenoot zal dit klef vinden.

Weegschaal zal het vaak moeilijk hebben om de Steenbok echtgenoot te overtuigen om iets uit te geven dat ze zelf nog niet in hun budget hebben verwerkt.

Steenbok plant alles precies en is erg goed in geld verdienen, maar nog beter in het vasthouden ervan.

Weegschaal verdient natuurlijk ook zijn of haar brood, maar is eerder geneigd financiële hulp te willen voor stijlvolle dan voor functionele objecten, niet gemakkelijk te verkopen voor Steenbok.

Mijn laatste gedachten

Steenbok en Weegschaal hebben het vaak moeilijk om oog in oog te staan, maar geven elkaar tegelijkertijd veel respect voor hoe ze hun individuele eigenschappen en talenten gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen.

In de liefde kan dit zorgen voor een fatsoenlijke relatie waarin het samenzijn en de tijd alleen voor Steenbok en Weegschaal minnaars in perfecte harmonie is voor elk.

Steenbok wordt geregeerd door Saturnus, de planeet die heerst over zelfdiscipline, traditie, gevestigde conventies en hard werken, een contrast met de luchtige Venus, die over Weegschaal regeert en liefde, romantiek, schoonheid en gratie regeert.

Dus waar Weegschaal de wereld als een dans ziet, beschouwt Steenbok het als een serieuze onderneming van grafieken en nauwgezette vooruitzichten.

Dit alleen al veroorzaakt veel van de wrijving tussen Steenbok en Weegschaal, en hoewel ze hun mening openlijk met elkaar kunnen delen, zullen ze nooit echt een relatie met hen hebben.

Een gemeenschappelijk element bij koppels van Steenbok en Weegschaal is het idee om zichzelf bekend te maken in de wereld, als het sterke koppel in de sociale kring of de gastheren van de beste feesten.

Voor Steenbok is het een goede gelegenheid om succes te behalen en het aan anderen te laten zien en aan Weegschaal is dit een goede manier om van de geneugten van het leven te genieten en gelijkgestemde mensen met elkaar te verbinden.

De relatie tussen Steenbok en Weegschaal zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar het zal er zeker een zijn met potentieel op lange termijn als we compromissen in gedachten houden.

Helaas zal dat gemakkelijker zijn voor Weegschaal dan voor Steenbok, en de grote diplomaat van de dierenriem kan heel goed afstand doen van hun persoonlijkheid omwille van de harmonie van relaties als ze niet oppassen.

Een ingewikkelde match inderdaad, zeker niet onmogelijk, maar zeker een unie van heel verschillende mensen die, ondanks alles, samen geweldige dingen kunnen bereiken door hun gemengde energieën.

Compatibiliteitsscore voor Steenbok en Weegschaal:  6/10

Terug naar Steenbok relaties