Boom

Om weelderige groene bomen in je droom te zien symboliseren nieuwe hoop, groei, verlangens, kennis en leven. Het impliceert ook sterkte, bescherming en stabiliteit. Je concentreert je op je eigen zelfontwikkeling en individuatie.

Dromen dat je in een boom klimt, betekent het bereiken van je carrièredoelen en het bereiken van hogere posities in het leven. De snelheid waarmee je in de boom klimt, loopt parallel met de snelheid waarmee je deze doelen bereikt.

Als je alleen onder een boom zit, geeft dit een tijd voor reflectie aan. Je overweegt een belangrijke beslissing. Als je onder een boom met iemand anders zit, betekent dit dat je de relatie evalueert. De droom kan ook voldoening betekenen voor je huidige situatie.

Dromen dat je een boom omhakt, geeft aan dat je je energie, tijd en geld verspilt aan dwaze bezigheden.

Als alternatief kan de droom een ​​opmerking zijn over je seksuele angst of schuldgevoel.

Als je een vallende boom in je droom ziet, betekent dit dat je je uit balans en niet synchroon voelt. Misschien ben je niet op koers en ga je de verkeerde kant op.

Als je een verdorde of dode boom in je droom ziet, geeft dat aan dat je verwachtingen en verlangens zijn onderbroken. Je ervaart enige instabiliteit en tegenslag in je leven.

Als alternatief vertegenwoordigt de dode boom onvruchtbaarheid of een gebrek aan viriliteit. Misschien betekent dit het einde van een familiale lijn (zoals in een stamboom).

Om kale bomen in je droom te zien, duid je op versleten energie. Je hebt alles in een relatie of project gestopt en nu ben je uitgeput. Misschien voel je je zelfs depressief. Als alternatief betekent de droom de levenscyclus of het verstrijken van de tijd.

Het zien van kraaien op de dode boom symboliseert het einde van een cyclus of gedrag. Het is representatief voor de dood.

Dromen van een boom die bloedt, verwijst naar iemand die geen enkele emotie heeft. Misschien heeft deze persoon veel pijn in zijn leven. Als alternatief symboliseert een bloedende boom de cyclus van leven en dood.

Als je droomt van een bos met bloedende bomen, dan benadrukt het de overgang van het begin van iets naar het einde of vice versa.



Terug naar het Droomwoordenboek



boom