De Ram en Maagd relatie

Het is moeilijk om een astrologische match van persoonlijkheden te bedenken die intrinsiek van elkaar verschillen dan Ram en Maagd.

Nu een van deze zielen met een duivelse houding aanvalt in alles wat ze vinden, en de andere er de voorkeur aan geeft om elk resultaat tot in het kleinste detail te structureren, is de ruimte voor compromissen hier inderdaad klein.

Maar natuurlijk kan het hebben van enige voorkennis op dit gebied zowat iedereen helpen voorbereiden op de weg die voor ons ligt.

Combinatie tussen de Ram-vrouw en de Maagd-man

Wanneer rauwe passie en coole, berekende grondgedachte samenkomen, kan het een match opleveren die elke dag geen kleine hoeveelheid wrijving veroorzaakt – om nog maar te zwijgen van de realistische potentiële lange termijn.

De betrokken personen zijn zo uiteenlopend in persoonlijke filosofie, levensstijl en zelfs uiterlijk dat ze elkaar zelden ontmoeten, en nog minder vaak partners worden.

De Ram-vrouw is een carrière gericht feestbeest, verslaafd aan prestaties en goede tijden.

Ze geniet van de schijnwerpers en proeft de kans om haar capaciteiten in leiderschap te tonen, en dat doet ze vaak.

De Maagd-man is ook goed in het winnen van het vertrouwen van anderen die de weg willen wijzen, maar in zijn geval komt dit voort uit zijn betoverende intelligentie en wonderbaarlijk georganiseerde, strategische geest.

Een Maagd-man lijkt in staat om je leven te reorganiseren om efficiënter te zijn met weinig meer dan een glimp en een zacht gesproken suggestie, en is van nature in harmonie met hoe dingen zo logisch mogelijk te structureren.

Hij zal het verlangen van de Ram-vrouw om te feesten tot het aanbreken van de dag met vrienden en vreemden niet begrijpen, net zo min als zij de voldoening zal begrijpen die hij vindt in het alfabetisch ordenen van zijn filmcollectie.

Toch is de Ram-vrouw opwindend en aantrekkelijk, en de Maagd-man zal zich ondanks zichzelf waarschijnlijk tot haar aangetrokken voelen.

De vroege datingdagen moeten worden benaderd als een mengeling van opwinding en aandacht, wil de relatie overal heen gaan.

Na elke ontmoeting zal de Maagd-man een tijdje met pensioen gaan om na te denken over alles wat er is gebeurd en de eerlijkste en meest effectieve benadering te evalueren om verder te komen.

De Ram-vrouw maakt zich ondertussen zorgen dat ze nog niet is uitgenodigd om te overnachten, en bezorgd dat de Maagd-man gewoon niet geïnteresseerd is.

Na het navigeren door deze misverstanden en het aangaan van een relatie, beginnen helaas nog meer scheuren te vertonen.

De Maagd-man heeft weinig interesse in de uitgaansavonden, uitstapjes naar het buitenland en impulsieve shoppingtrips waar de Ram-vrouw haar vrije tijd graag mee vult.

Evenzo zal ze hem erg ver weg vinden en geen emotionele demonstratie hebben, waardoor ze zich ongewenst en onzeker voelt.

Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat ze haar fiches verzilverd en verder gaat, waardoor de Maagd-man nog meer verbijsterd achterblijft dan voorheen, tenzij er een overeenkomst tussen deze twee kan worden vastgesteld.

De goede punten:
  • De Ram-vrouw voegt een vleugje avontuur toe aan het leven van de Maagd-man
  • De Maagd-man kan een koelere, meer rationele kijk bieden op veel van de dingen die de Ram-vrouw zorgen baren
  • Met haar ambitie en zijn bruikbaarheid kunnen geweldige carrières en creatieve projecten samenkomen
De slechte punten:
  • De Ram-vrouw vindt het heerlijk om mannelijke aandacht te trekken, of ze nu een relatie heeft of niet
  • De Maagd-man is een te gereserveerde intellectueel om tijd te verspillen aan slappe romantiek
  • De Ram-vrouw heeft de neiging zichzelf op de eerste plaats te stellen.
Combinatie tussen de Ram-man en de Maagd-vrouw

De Maagd-vrouw is er trots op dat ze verstandig is en slimme oordelen velt in alle dingen, maar toch voelt ze zich soms aangetrokken tot de eigenwijsheid, onbezonnen moed en de algehele opwindende levensstijl die de Ram-man biedt.

Hij is een knappe man, en iemand die zeker geen tijd verspilt om zijn gevoelens kenbaar te maken. Als hij zich aangetrokken voelt tot het archetype van het verlegen meisje dat de Maagd-vrouw vaak per ongeluk voor hem vervult, zal hij snel bewegen om het hart van de mooie dame te veroveren.

Vaak zal hij zich niet realiseren dat haar duizelingwekkende intelligentie betekent dat ze meer dan verstandig is van al zijn technieken en er niet zo gemakkelijk in zal trappen.

Als hij te sterk opkomt, zal hij haar waarschijnlijk nooit meer zien. Geduld en bewijs van echte, zelfs vriendelijke bedoelingen is hoe je het langzaam overgegevend hart van de Maagd-vrouw kunt winnen.

Ze waardeert een meer traditionele verkeringservaring en vindt zelfs het idee van een afscheidszoen op de eerste date het meest angstaanjagend.

De Ram-man zal gefrustreerd raken door deze aanpak, en de minder volhardende van hen zullen hun plezier ergens anders gaan zoeken.

Iemand die haar zo gemakkelijk zou opgeven, is haar aandacht en genegenheid niet waard, redeneert ze – maar zo traag is ze om zelfs maar een stukje van elk aan te bieden aan de Ram-man die haar achtervolgt, ze komt per ongeluk over als volkomen ongeïnteresseerd in hem.

Die Ram-man en Maagd-vrouw-paren die door deze vroege onhandigheid worstelen, kunnen echter genieten van enkele weken van romantiek en opwinding.

Helaas zullen scheuren groot en snel ontstaan, waardoor beide partners op de proef worden gesteld als ze echt alles samen willen laten gaan.

De Ram-man zal merken dat de Maagd-vrouw een overvloed aan mededogen heeft – en hoewel dat een goede zaak is, kan ze ook op hem overkomen alsof ze de behoeften van iedereen boven die van haar lijkt te stellen.

Hij begrijpt dit niet, maar zij begrijpt ook niet waarom de Ram-man zo graag alles in een opwelling laat vallen om aan een of andere dappere kruistocht van zijn eigen plan te beginnen, als hij ook maar de dreiging van verveling voelt.

Verveling vermijden is het geheim om de Ram-man geïnteresseerd te houden, maar de Maagd-vrouw zal dit niet gemakkelijk vinden – buiten haar schuld.

Ze hunkert naar stabiliteit, voorspelbaarheid en de veiligheid die dat met zich meebrengt, terwijl de Ram-man volledig wordt afgeschrikt door die onavontuurlijke ideeën en precies het tegenovergestelde zoekt.

De Ram-man benadert alles ook met een overvloed van vertrouwen, wat toeschouwers vaak opmerken dat het in de buurt van overmoed komt als niets anders.

De Maagd-vrouw is geneigd het ermee eens te zijn, maar roept geen inspiratie op van haar Ram-man in haar meer bescheiden manier – hij wordt het beu om haar zelfvertrouwen te versterken.

Zijn rusteloosheid en roekeloosheid zullen de Maagd-vrouw uiteindelijk volledig uitputten, terwijl haar meer afgemeten benadering hem totaal vreemd is.

Het paar zal elkaar ofwel volledig vermalen, genoegen nemen met een leven van stille compromissen, of hun eigen weg gaan om elders vervulling te vinden.

De goede punten:
  • De beschermende kant van de Ram-man zal de Maagd-vrouw uit de gevarenzone houden, waardoor haar plannen soepeler verlopen
  • De Maagd-vrouw kan de meer impulsieve kant van de Ram-man helpen egaliseren
  • De Maagd-vrouw heeft een sensuele kant die maar weinig mensen ooit zien – de Ram-man is meer dan blij om te voldoen
De slechte punten:
  • De langzame nadering van de Maagd-vrouw past helemaal niet bij de snelle levensstijl van de Ram-man
  • De Ram-man speelt volgens zijn eigen regels – hij krijgt hoe dan ook zijn zin, zonder te denken aan wiens gevoelens gekwetst worden
  • De Maagd-vrouw legt haar hoofd voor haar hart en mag de Ram-man niet overdadig liefhebben zoals hij verwacht
Huwelijk tussen Ram en Maagd 

Als het gaat om het huwelijk van een Ram en een Maagd, weet een van de betrokken echtgenoten dat zich inzetten voor dit partnerschap betekent dat je met vuur moet spelen.

Die echtgenoot is Maagd, wiens analytische geest snel de essentie van de Ram-geest ontcijfert en anticipeert op de vele moeilijkheden die het huwelijksleven dit paar zal beloven.

Natuurlijk zijn talloze Ram- en Maagd-huwelijken doorgegaan en een leven lang bij elkaar gebleven, maar het is veilig om aan te nemen dat ze veel van dezelfde uitdagingen hebben meegemaakt die inherent zijn aan deze poging om twee enorm verschillende mensen te verenigen.

Ten eerste is Ram door en door een vrije geest en gedraagt hij zich zeer irrationeel als hij of zij zich gevangen of geconditioneerd voelt in een traditionele huwelijksband.

Ze gedragen zich misschien onbewust, maar de tekenen zijn er zeker – een zekere schichtigheid en het gevoel dat een voet al de deur uit is.

Ram-mensen zijn verslaafd aan spanning en opwinding, de mogelijkheden van het onbekende en de voldoening die ze krijgen als ze volledig vrij zijn.

Het huwelijk beangstigt hen omdat het hen dreigt in te dammen, hun vonk dempt en betekent dat hun activiteiten iemand in de buurt hebben die, of ze het nu leuk vinden of niet, altijd beïnvloed zal worden door hun gedrag.

Maagd zal inderdaad merken dat hun vrijelijk gegeven advies overkomt als zeurderig en intimiderend voor de grappige Ram, die het gevoel heeft dat elk idee dat hij of zij heeft, wordt stilgelegd.

Maagd ziet de gevaren en valkuilen van alle meer impulsieve bezigheden van de Ram-echtgenoot en wil ervoor zorgen dat er niets misgaat.

Maar Ram vindt dit allemaal veel te rigide en veroorzaakt problemen voor het paar, bijna alsof ze willen ruziën.

Over impulsiviteit gesproken, dit is een relatie waarbij impulsieve uitgaven waarschijnlijk tot enorme argumenten zullen leiden.

Zoals je je misschien kunt voorstellen, heeft de Maagd vaak een nauwkeurig afgestemd budget waardoor ze op de hoogte blijven van hun geld. Ze zijn misschien niet rijk, maar ze weten zeker hoe ze binnen hun mogelijkheden moeten leven.

Ram kan ondertussen betrapt worden op het moment van een avondje uit of een grote uitverkoop in het winkelcentrum, en als het huwelijk vooral een gezamenlijke rekening heeft, kunnen dergelijke afleveringen ervoor zorgen dat die fondsen een enorme hit worden.

De man of vrouw van de Maagd in dit huwelijk heeft die vondsten waarschijnlijk in de loop van de tijd zorgvuldig en verstandig opgebouwd, en zal over deze uitkomst woedend zijn.

Mijn laatste gedachten

Ram- en Maagd-matches zijn buitengewoon moeilijk om te laten werken, maar het zou onverantwoord zijn om te suggereren dat ze helemaal onmogelijk zijn.

Als de logica van de Maagd en het instinct van de Ram op de juiste manier samenkomen, kunnen beide signalen tot het besef komen dat ze allebei tegelijkertijd de beste aanpak hebben, afhankelijk van de situatie.

Het zal echter ongelooflijk moeilijk zijn voor dit paar om hun verschillen opzij te zetten, zelfs in het meest veelbelovende partnerschap.

Maagd wil ritme en stabiliteit, maar Ram ziet dat als stagnerend en vervelend – het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de ram wegrent om elders vervulling te vinden.

Wat jammer als dat ook gebeurt, want Maagd is een liefhebbende en koesterende ziel die iemand veel kan bieden – maar toegegeven kan ook leren om wat minder te bekritiseren!

Compatibiliteitsscore voor Ram en Maagd : 3/10

Terug naar de Ram relaties