Glas

Glas in je droom zien symboliseert passiviteit of bescherming. Je stelt misschien een onzichtbare barrière op om jezelf te beschermen in een situatie of relatie.

Als het glas vuil, troebel of verkleurd is, suggereert dit dat je iets niet duidelijk ziet. Je hebt meer duidelijkheid nodig in een situatie.

Dromen dat je uit een glas drinkt, is een geluk.

Dromen dat je door glas kijkt, vertegenwoordigt je openheid en niet-defensiviteit. Als alternatief kun je een onzichtbare emotionele barrière rond jezelf opwerpen.

Gebroken glas in je droom zien betekent teleurstellingen en negatieve veranderingen in je leven.

Als alternatief kan het symbolisch zijn voor een aspect van je leven dat gebroken is. Een relatie of situatie is abrupt en voortijdig beëindigd.

Als je op gebroken glas loopt, suggereert dit dat je wat verdriet of pijn zult ervaren. Je weet niet hoe je verder moet gaan met je leven.

Dromen van glas dat plotseling verbrijzelt, symboliseert een grote doorbraak in een bepaald deel van je leven. Je hebt een obstakel overwonnen.

Dromen dat je glas eet benadrukt je kwetsbaarheid, verwarring en kwetsbaarheid. Je hebt misschien moeite om je gedachten over te brengen en de juiste woorden te krijgen.

Als alternatief kan het je pijnlijke en scherpe opmerkingen symboliseren. Misschien ben je gekwetst of teleurgesteld door iets dat iemand had gezegd. Of je moet voorzichtig zijn in hoe je dingen formuleert en verwoordt of het risico loopt anderen te beledigen.



Terug naar het Droomwoordenboek