Stier en Schorpioen relatie

De een is langzaam en stabiel, de ander somber en intens – wat een match hebben we hier met verliefde Schorpioen en Stier.

Deze sterrenbeelden zijn astrologische tegenpolen, elk precies zes maanden van elkaar verwijderd.

Is het dus een geval van tegenstellingen die elkaar aantrekken of afkomstig zijn van twee verschillende planeten? Er zijn zowel raakvlakken als uiteenlopende standpunten om hier te bespreken.

Combinatie tussen de Schorpioen-vrouw en de Stier-man

Liefde en romantiek maken het leven de moeite waard – dat is het gedeelde sentiment dat de ontwikkeling van de combinatie tussen een Schorpioen-vrouw en Stier-man stuurt. Beide mensen geven er de voorkeur aan hun relaties op lange termijn te laten duren.

Ze zijn ook allebei zeer sensuele mensen die er de voorkeur aan geven hun fysieke liefde veel te laten praten.

De Schorpioen-vrouw merkt soms dat er veel vraag naar is als de kennis hiervan bekend wordt, maar is kieskeurig in met wie ze uitgaat – ze is niet op zoek naar iets oppervlakkigs.

Ze is een intens en krachtig persoon, vaak creatief begaafd of een superster op de werkvloer.

Wat haar talent in deze wereld ook mag zijn, het is genoeg om haar apart te zien staan van haar tijdgenoten, en ze werkt eraan om het met obsessieve toewijding aan te scherpen.

Die voorliefde voor obsessieve toewijding is ook hoe ze ook de liefde benadert – een detail dat de vluchtigheid van haar toekomstige partners vaak afschrikt.

Toch is de Stier-man zo solide als een rots, en net zoals een steen die de loop van een rivier splitst, op zijn plaats blijft, twijfelt hij niet onder haar emotionele aanval.

Er is een grote speelsheid tussen dit paar, en de gekke kant van haar aard die de Schorpioen-vrouw vertoont wanneer ze bij haar Stier-man is, kan voor zichzelf net zo goed een verrassing zijn als voor de mensen om haar heen.

De Stier-man is een harde werker, maar speelt ook hard. Hij geniet van een lekker drankje in fatsoenlijk gezelschap, en om hem een fijnproever te noemen zou een understatement zijn.

Als de Schorpioen-vrouw een begenadigd kok is, of zelfs een goed restaurant weet aan te bevelen, heeft ze de kortere weg naar zijn hart.

Beide geliefden zullen willen dat hun relatie voortduurt, maar hun verwachtingen van wat een langdurige relatie werkelijk betekent, kunnen heel goed verschillen.

De Stier-man verwacht dat de liefdesgevoelens na verloop van tijd zullen vervagen, en zal zeker niet zo verbaal open zijn over zijn liefde als de tijd verstrijkt.

De Schorpioen-vrouw interpreteert dat als hij zijn interesse in haar verliest, en vindt zijn passieve aard een beetje een buzz-kill in tegenstelling tot haar intensieve karakter.

Hij begrijpt niet waarom de Schorpioen-vrouw er zo van overtuigd lijkt dat de wereld een slagveld is, en wenst dat ze meer met de stroom meegaat.

Groene ogen van jaloezie komen tot leven voor zowel de Schorpioen-vrouw als de Stier-man wanneer ze onderweg zijn – ze kunnen het gewoon niet helpen.

Het helpt niet dat een groot deel van hun jaloezie volkomen ongegrond is, aangezien beide partners ongelooflijk loyaal zijn aan elkaar.

Bezitterigheid en ongegronde beschuldigingen creëren argumenten die het humeur van de Schorpioen-vrouw in een stroomversnelling brengen.

De Stier-man is te relaxed om terug te vechten, maar pas op – als hij net genoeg wordt geprovoceerd, zal hij zijn als een razende stier!

De goede punten:
  • Romantisch gevoel en de overtuiging dat ware liefde een leven lang duurt, verbindt de Schorpioen-vrouw en Stier-man samen in sensueel geluk
  • De Stier-man is vriendelijk en houdt van plezier, en kan de Schorpioen-vrouw helpen de lichtere kant van het leven te zien
  • De Schorpioen-vrouw is intuïtief en sterk, en kan de innerlijke werking van het leven bereiken op een manier die de Stierman niet kan voelen door hun weg vooruit te voelen in de gedeelde reis van het leven
De slechte punten:
  • De Stier-man is vaak geneigd tot luiheid als hij voelt dat hij zijn werk gedaan heeft – en misschien niet veel van alles wil doen
  • Beide partners zijn zeer koppige mensen die weigeren hun perspectief op dingen los te laten, hoe verhit de discussie ook wordt
  • De Schorpioen-vrouw verwacht dat de Stier-man alleen maar ogen voor haar moet hebben – maar kan zelfs jaloers worden als hij ook maar nonchalant met een andere vrouw praat
Combinatie tussen de Schorpioen-man en de Stier-vrouw

Sommigen zouden de Schorpioen-man de tovenaar van de dierenriem noemen, zo bekwaam is hij in het transformeren van het leven voor zichzelf en degenen om hem heen op diepe en mysterieuze manieren.

Maar in de Stier-vrouw vindt hij een soort idyllische tevredenheid waar hij zijn hele leven naar op zoek is.

De Schorpioen-man en de Stier-vrouw kunnen niet anders dan met elkaar opschieten, want diep in zijn onderbewustzijn is de Schorpioen-man zo onvermurwbaar om het leven voor zichzelf moeilijk te maken.

Hij heeft vaak, zonder het te beseffen, het soort leidend licht nodig dat teruggaat naar een eenvoudiger bestaan dat de Stiervrouw kan bieden.

Er is een stille schittering over haar, die dieper gaat dan haar natuurlijke schoonheid. Het is ook een goede zaak, want de Schorpioen-man kan onder de sluier in alle gebieden van het leven kijken – een mooi gezicht trekt hem niet aan als wat erachter zit leeg en hol is.

De Stier-vrouw is praktisch en zacht, en wordt zelden woede of hysterisch. Hetzelfde kan natuurlijk ook van de Schorpioen-man worden gezegd, maar hij heeft een duister verlangen, zelfs als hij op zijn meest speelse en luchtige manier is, dat de mensen om hem heen vaak van streek maakt.

Natuurlijk maakt de Stier-vrouw zich geen zorgen over dat soort onnozele dingen, en evenzo laat weinig in het leven haar hinderen.

Die stille vastberadenheid en onwrikbare aard vormen een fantastische basis voor de ambities van de Schorpioen-man – hoewel ze ook genoeg eigen ambities heeft.

Desalniettemin is de romantiek tussen dit paar waarschijnlijk zoet, hoewel de Schorpioen-man er vaak aan herinnerd zal worden om het niet te overdrijven wanneer hij keer op keer zijn liefde voor de Stier-vrouw verklaart.

Ze hoorde hem de eerste keer en grote waarheden hoeven tenslotte niet te worden herhaald.

Dat gezegd hebbende, wenst de Schorpioen-man soms stiekem dat ze net dat beetje meer uiterlijk romantisch zou zijn – maar opeens zal ze hem verrassen met een enorme daad van mededogen of sensueel genot die al zijn zorgen naar bed zal doen.

Vergis je niet, deze man is geboren om te piekeren en plannen te maken. Het is niet zo donker als het klinkt, maar hij gelooft vaak dat het leven tegen hem samenzweert en dat hij twee keer zo hard moet werken om het te overwinnen.

De Stier-vrouw kan de Schorpioen-man laten zien dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn.

Natuurlijk mist haar ongecompliceerde benadering van tijd tot tijd misschien ook diepgang voor zijn smaak, maar soms is het leven echt zo gemakkelijk als het lijkt.

Dat gezegd hebbende, kan de Schorpioen-man de Stier-vrouw helpen in te zien dat het niet altijd de juiste manier is om dingen op het eerste gezicht te nemen.

Hoe ze ook vooruitgaan, het zal samen zijn of helemaal niet. De Schorpioen-man is alles of niets verliefd, en de Stier-vrouw is inderdaad ook erg toegewijd.

Maar natuurlijk moeten beiden oppassen dat ze elkaar niet proberen te bezitten, en de vrije wil onthouden die hen tot zulke briljante individuen maakt.

De goede punten:
  • De Schorpioen-man is briljant en loyaal en zal er alles aan doen om de Stier-vrouw te verwennen – een voorstel dat prima past bij haar plezier zoekende manieren
  • De Stier-vrouw is eerlijk, rechtlijnig en geeft zonder een verborgen agenda, dit zijn allemaal kwaliteiten waar de Schorpioen-man naar op zoek is
  • Zowel de Schorpioen-man als de Stier-vrouw zijn fysiek demonstratieve minnaars, maar ook dol op hun comfort in een verborgen rijk weg van de wereld
De slechte punten:
  • De Stier-vrouw krijgt van tijd tot tijd een beetje toegeeflijk, luiert wat rond en bestelt online dingen om zichzelf een beetje overdreven te behandelen
  • De Schorpioen-man is soms veeleisend en controlerend, en moet eraan worden herinnerd dat de Stier-vrouw boven alles haar eigen persoon is
  • De Schorpioen-man belijdt zijn passie constant, en de Stier-vrouw geeft er de voorkeur aan dat het wordt gedemonstreerd in acties – pas op dat deze verschillende gezichtspunten geen wrijving veroorzaken
Huwelijk tussen Stier en Schorpioen

Ondanks dat ze zich aan de andere kant van de dierenriem bevinden, maakt het gevoel van romantiek dat Schorpioen en Stier delen, hen beiden erg gesteld op het idee van het huwelijk.

Het huwelijk van Schorpioen en Stier is een aspect van het leven dat ze waarschijnlijk allebei hebben gepland zodra het paar zich realiseerde dat ze elkaar voor het leven wilden.

Vooral de Stier geeft de voorkeur aan een levensstijl met weinig drama, en bij hun Schorpioen-echtgenoot vinden ze dit – op een paar uitzonderingen na.

Schorpioen-partners hebben een humeurige manier, maar in werkelijkheid is Stier net zo geneigd om zonder echte reden chagrijnig rond te gaan. Beide partners leren elkaar in zulke tijden de ruimte te geven.

Desalniettemin kost het in dit huwelijk helemaal niet veel tijd om te ontdekken dat Schorpioen emotioneel veel meer openlijk is dan Stier.

Het kan soms aanvoelen alsof de Stier-echtgenoot volledig ongeïnteresseerd en onverschillig is, vooral in latere jaren wanneer de passie is vervaagd.

De Schorpioen-echtgenoot is er echter niet in geïnteresseerd de passie te laten sterven – voor hen is alles alles of niets, doen of sterven, en elke dag leven als hun laatste.

Stier vindt het hele idee van dit uitputtend, maar Schorpioen-partners leiden vaak levens van zulke uitersten dat ze niet anders kunnen dan deze mentaliteit aan te nemen.

Desalniettemin komt de relatie altijd op de eerste plaats in de ogen van zowel de Schorpioen-echtgenoot als de Stier-echtgenoot.

Stier heeft oog voor hoogwaardige huishoudelijke artikelen en goederen die hun plek mooi maken, terwijl Schorpioen alles wat ze samen bouwen fel beschermt.

Dankzij de relaxte maar no-nonsense persoonlijkheid van beide partners zijn ze prima ouders.

Het is vrij waarschijnlijk dat het huwelijk tussen Stier en Schorpioen zal leiden tot een groot en gelukkig gezin, die allemaal opgroeien met innerlijke kracht en de waarde van vriendelijkheid in gelijke mate.

Mijn laatste gedachten

Sterrenbeeld tegenstellingen zoals de zonnige Stier en de stekende Schorpioen komen elk uit de tijd van het jaar waarin hun respectievelijke seizoenen in volle gang zijn.

Stier is zo aangenaam als een lentebloem, en Schorpioen geniet van het feit dat lange nachten en Halloween onder hun hoede vallen.

In de liefde zullen deze twee merken dat er net zoveel complementaire energieën zijn als dat er scherpe randen zijn om te vermijden.

Ondanks dit alles zijn beide partners geneigd om onbewust eigenaar te worden van de ander, waardoor ze hun vrijheid onbedoeld belemmeren.

Wat meer is, zo gefixeerd zijn Stier en Schorpioen verliefd op het bereiken van hun happy end, dat ze misschien vergeten om het midden op te lossen om dat te laten gebeuren.

Stier wil dat de problemen met rust worden gelaten en wegdrijven, terwijl Schorpioen kookt van het verlangen naar een romantische droom die nooit lijkt te komen.

Controle is een probleem voor beide sterrenbeelden, maar de diepte van hun toewijding is niettemin iets moois om te aanschouwen.

Schorpioen en Stier kunnen ervoor zorgen dat hun liefde een leven lang meegaat, zolang ze zich daarbij bewust zijn van hun verschillende emotionele behoeften.

Compatibiliteitsscore voor Stier en Schorpioen: 7/10
Terug naar Stier relaties