Leeuw en Steenbok relatie

Als het gaat om macht hongerige, van nature succesvolle mensen die weten hoe ze dingen voor elkaar moeten krijgen en hoe ze op hun voorwaarden moeten leven, zijn Steenbok en Leeuw moeilijk omver te werpen.

Verliefd, combineert deze combinatie twee van de meest ambitieuze sterrenbeelden die er bestaan tot een cocktail van vonken, passie, speelsheid en natuurlijk een behoorlijke hoeveelheid drama.

Beide partners zullen waarschijnlijk degenen zijn die zichzelf als de baas van de relatie beschouwen, en zullen op dezelfde manier verwachten op meer dan één manier bovenaan te staan.

Elk die zich zelden terugtrekt voor een uitdaging of een machtsspel, kan hier echte harmonie worden gevonden?

Om het meeste uit deze relatie te halen, moet je de overeenkomsten tussen Steenbok en Leeuw lezen.

Combinatie tussen de Steenbok-vrouw en de Leeuw-man.

In de combinatie tussen een Steenbok-vrouw en een Leeuw-man zien we twee zelfverzekerde en gedreven individuen die heel erg hun eigen agenda’s hebben, maar ook iets onontkoombaar aantrekkelijks in elkaar vinden.

Deze twee werken hard en spelen hard, met veel kattenkwaad en humor in de mix.

De Leeuw-man is moeilijk te missen, zoals iedereen lijkt op te merken en op te vrolijken wanneer hij de kamer binnenkomt. Hij heeft een natuurlijke zwaartekracht, ook al komt hij over als de meest bescheiden persoonlijkheid.

Laat je niet misleiden, hij is een liefhebber van luxe en succes en zal waarschijnlijk een van de grote winnaars van het leven worden ook als hij maar de helft van de kans krijgt.

Hij heeft veel persoonlijke charme en zorgt goed voor zijn uiterlijk, maar het is die ambitie die de Steenbok-vrouw kan aanvoelen als de lijm die hen zal binden,

Ze is niet traag als het op prestatie aankomt, en al op jonge leeftijd leerde de Steenbok-vrouw dat als ze iets in het leven wil, ze de stappen moet zetten om het te krijgen, niets in het leven wordt gratis gegeven.

Dit maakt haar wijs voor iedereen die de wol over haar oren probeert te trekken, maar ook voor een bekwame onderhandelaar, een enorm slimme zakenvrouw en een loyale vriend.

De Steenbok-vrouw is echter ook erg sensueel en voelt zich aangetrokken tot de fysieke kant van liefde, en bij het uitzoeken hoe ze het hart van de Leeuw-man kan veroveren, merkt ze dat het duidelijk maken van deze kant van zichzelf voor hem vaak de meest ontvankelijke reactie krijgt.

De Leeuw-man is rechttoe rechtaan en speelt geen spelletjes, dus een vrouw die een beroep doet op deze kant van hem zal succes hebben en nog veel meer.

De relatie zal waarschijnlijk onder zijn leiding een gepassioneerd begin maken, maar na verloop van tijd leert de Steenbok-vrouw dat zij vaak degene is die overblijft als de nuchter partner.

De Leeuw-man heeft een impulsieve en roekeloze kant, om nog maar te zwijgen van zijn van nature flirterige gedrag, alle details waar de Steenbok-vrouw zonder zou kunnen, aangezien ze veel eigen verantwoordelijkheden heeft om mee te kampen.

Evenzo waardeert de Leeuw de vrolijke kant van de Steenbok-vrouw, evenals haar drive, maar kan ze merken dat ze veel meer gefixeerd is op werk dan nodig is.

Wat heeft het voor zin om samen te leven als je geen plezier hebt, vraagt hij zich af?

De goede punten:
 • Fysieke chemie en een gedeeld ambitieniveau geven deze relatie een goede start.
 • De Steenbok-vrouw is meer een begenadigd minnaar dan de astrologie soms doet vermoeden, de Leeuw zal genieten van het verkennen van dat gerucht.
 • De eindeloze ijver van de Leeuw-man voor het leven inspireert de Steenbok-vrouw en helpt haar om dingen van de positieve kant te bekijken.
De slechte punten:
 • De Leeuw-man is een beetje een feestbeest, en de Steenbok-vrouw kan zijn belachelijkheid beu worden.
 • De Leeuw-man is ook een showman tot op het bot, en de Steenbok-vrouw ziet geen doel in dit constante opblazen van het ego.
 • De Steenbok-vrouw vertrouwt op plannen en procedures, zonder de impulsiviteit die de Leeuw-man zou willen.
Combinatie tussen de Steenbok-man en de Leeuw-vrouw

Het grote geheim van de Steenbok-man is dat hij geniet van de mysterieuze, ondoorgrondelijke uitstraling die hij om zich heen heeft opgebouwd.

Het is niet iets dat hij per se van plan was te doen – hij stelde eenvoudig zijn doelen, plande zijn acties, zag er goed uit en ging er stilletjes mee van door.

Toch vinden de vrouwen die de Steenbok-man bewonderen hem vaak moeilijk te lezen en voelen zich aangetrokken tot zijn raadselachtige aard.

Hij is ook niet vaak een grote prater, wat bijdraagt aan de allure, maar aan de andere kant van de vergelijking kon niemand anders dan de flair van de Leeuw-vrouw opmerken.

Ze wordt het middelpunt van elke kamer die ze binnenkomt en is vaak het middelpunt van haar sociale kring, waarbij ze alle bijeenkomsten plant en eventuele meningsverschillen gladstrijkt.

Ze is natuurlijk perfect volbracht, maar het zijn haar uiterlijk en haar vrolijke karakter die waarschijnlijk de Steenbok-man aantrekt.

Gelukkig is hij meer dan in staat om zijn beste beentje voor te zetten en heeft hij een geweldig cadeau om de dame in zijn leven goed te behandelen, iets wat de Leeuw-vrouw zeker op prijs stelt.

Gepamperd en verliefd worden is gewoon haar stijl, maar ze moet oppassen dat ze niet verwend wordt. De Steenbok-man kan en zal zich terugtrekken en elders romantiek zoeken als hij zich misbruikt voelt.

In veel gevallen is de liefde voor luxe die beide sterrenbeelden hebben echter iets dat ze allebei bijdragen om te winnen, waarbij de carrière van zowel de Leeuw-vrouw als de Steenbok-man hen de kans geeft om hun vaardigheden te demonstreren en hun kost te verdienen, en meer.

De Steenbok-man plant zijn carrière doelen van tevoren en werkt langzaam maar zeker om ze te bereiken, terwijl de Leeuw-vrouw een mix van talent, pronken en netwerken gebruikt om gigantische sprongen te maken op de carrière ladder.

Het is echter de Steenbok-man die in dit paar eerder als een workaholic overkomt.

Koppel dat aan het feit dat de Leeuw-vrouw haar status als koningin van de sociale kring behoudt, en je hebt een partnerschap waarbij beide deelnemers een actief leven kunnen houden als individuen, maar op manieren die af en toe kunnen overlappen met het hebben van tijd om samen te besteden.

De Leeuw-vrouw heeft ook de gewoonte om een crisis te creëren uit haar persoonlijke omstandigheden en ze buiten proportie te blazen om een enorme bron van opschudding en drama te zijn.

De Steenbok-man ziet geen doel in deze kijk, maar helpt het niet door soms een beetje een show te zijn, beide partners zijn hier een beetje bezig met pronken met hun succes en status.

De goede punten:
 • Leuk en flirterig, deze match laat de Steenbok-man en de Leeuw-vrouw genieten van amoureuze opwinding, vooral in het begin.
 • De Leeuw-vrouw voelt zich aangetrokken tot de rustige, krachtige maniertjes van de Steenbok-man en ziet hem als een waardige koning naast haar, de koningin.
 • Beide partners zijn niet bang om er werk in te steken om te krijgen wat ze willen, maar weten ook hoe ze hun haren moeten los gooien.
De slechte punten:
 • Wie heeft hier de leiding, de Steenbok-man of Leeuw-vrouw? Geen van beiden zal terugdeinzen door te denken van wel, en machtsspelletjes kunnen verhit raken.
 • De Steenbok-man is niet erg emotioneel demonstratief, iets wat de Leeuw-vrouw meer zou kunnen waarderen.
 • Omgekeerd vereist de Leeuw-vrouw veel liefde en genegenheid, en de Steenbok-man kan het gevoel hebben dat niets wat hij doet ooit genoeg is voor haar.
Huwelijk tussen Leeuw en Steenbok.

Hoewel het huwelijk van Steenbok en Leeuw niet altijd soepel verloopt, is het goede nieuws dat het huwelijk van Steenbok en Leeuw op zijn minst wordt aangegaan vanuit een wederzijds langetermijnperspectief.

Dit is erg belangrijk, Steenbok opent zich heel erg langzaam, bevordert vertrouwen in de loop van de tijd en erkent het huwelijk voor de grote lange termijn verbintenis die het is.

Leeuw, aan de andere kant, wordt snel verliefd, maar ook hard, en verwacht absoluut dat hun romance zal duren.

Met dit in gedachten zal het paar op zijn minst het huwelijk zorgvuldig overwegen voordat ze ingrijpen, maar voor Steenbok zijn het eerder de praktische aspecten dan Leeuw’s eigen liefde voor spektakel en flitsende gebaren van liefde die aantrekkelijk zijn.

Dankzij hun carrièregerichte manieren, familiewaarden, het vasthouden aan de traditie die we in Steenbok zien en de liefde voor avontuur en opwinding die we zien in Leeuw, zullen er veel complementaire energieën rond dwarrelen in dit huwelijk dat het echt onderscheidt.

Het potentieel om een machtspaar of boegbeeld in de gemeenschap te zijn, is groot, en Steenbok en Leeuw zullen in het huwelijksleven met veel plezier de rolmodellen zijn waar mensen naar opkijken.

Natuurlijk kunnen de dingen achter gesloten deuren anders zijn, vooral omdat het huwelijksleven op lange termijn afloopt.

Het gestage en betrouwbare ritme van voorspelbaarheid zal Steenbok kalmeren en de basis worden van waaruit ze hun grotere plannen elders in de wereld uitbouwen.

Ondertussen zal de voorspelbaarheid voor Leeuw verstikkend worden en kunnen ze op steeds drastischer manieren optreden om de aandacht te trekken als ze het gevoel hebben dat ze er niet in zitten.

Dit is rampzalig gedrag als het uit de hand loopt, Steenbok zal die verstoring van de harmonie in huis ongelooflijk schokkend vinden, en Leeuw zal verdrietig zijn over hoe de vroege dagen van verwend en gepamperd worden zijn opgedroogd nu Steenbok zich nu concentreert op meer pragmatische zaken.

Mijn laatste gedachten

Mensen zijn veel meer dan alleen hun zonnetekens, en daarom zou geen overeenkomst met de dierenriem ooit echt als onmogelijk moeten worden beschouwd. Dat hoeft natuurlijk ook niet veel van hen gemakkelijk te maken!

Steenbok en Leeuw vertegenwoordigen ook heel verschillende elementen in hun sterrenbeelden, aarde voor Steenbok en vuur voor Leeuw.

Elk sterrenbeeld wordt geregeerd door een van de vier elementen, en die elementen hebben kenmerken die goed te zien zijn in beide sterrenbeelden hier: praktische en trage vooruitgang voor aarde en Steenbok, en hete, gepassioneerde en impulsieve activiteit voor vuur en Leeuw.

De aarde die over vlammen wordt geworpen, dooft het, een vuur dat te heet brandt, verschroeit de grond, zo ook vormen Steenbok en Leeuw een bedreiging voor hun innerlijke vrede als hun botsingen te groot worden.

Natuurlijk is ook een harmonie van tegenstellingen mogelijk, en dit is zeker aan te bevelen als je wilt dat deze relatie zijn potentieel op lange termijn bereikt.

Compromissen en communicatie zijn hier net zo essentieel als in elke relatie, maar dankzij deze verschillen wordt ook een gevoel van gezonde ruimte gecreëerd voor Steenbok en Leeuw.

Beide sterrenbeelden hebben vrijheid nodig om zichzelf te zijn en hun individuele doelen na te streven, en dankzij de dynamiek die in deze relatie speelt, zullen ze die hebben, zolang ze zich niet eenzaam voelen of uit elkaar drijven.

De kans om groots te winnen in de wereld door de kracht van gedeelde ambitie en compromisloos hard werken is hier groot, maar het paar moet ervoor zorgen dat hun waardering voor elkaar vaak wordt getoond om er meer van te maken dan een alliantie van machtige persoonlijkheden.

Compatibiliteitsscore Leeuw en Steenbok: 5/10

Terug naar Leeuw relaties