Saturnus

Saturnus is een planeet die verbonden is met de begrippen grenzen en beperking. Hoewel het oppervlakkig misschien deprimerend lijkt, is het de rol van Saturnus in de astrologie om betekenis en structuur in ons leven te brengen.

De planeet Saturnus herinnert ons aan de beperkingen van materie en tijd.

Het vraagt van ons toewijding, verantwoordelijkheid en grenzen. Saturnus benadrukt onze behoefte aan beperkingen en zelfbeheersing, wat betekent dat deze planeet toewijding aan verantwoordelijkheid en discipline creëert, iets wat we nodig hebben als we willen slagen in onze doelen.

Saturnus trefwoorden
 • Structuur
 • Wet
 • Beperking
 • Discipline
 • Verantwoordelijkheid
 • Verplichting
 • Ambitie
Saturnus als regerende planeet

Saturnus is de planetaire heerser van Steenbok, wiens ambities het naar steeds grotere hoogten drijven, hoogten die alleen kunnen worden overwonnen door hard te werken en discipline.

Degenen onder dit teken vinden troost bij het begrijpen van de grenzen in de wereld.

Saturnus vertegenwoordigt ook alle dingen die geschiedenis hebben, zoals traditie en ouderdom, evenals de lessen die daarbij horen.

Onderwijzen is de belangrijkste rol van deze planeet; door zijn beproevingen leert het ons hoe we kunnen overwinnen.

Als die lessen worden bestudeerd, kan van individuen onder invloed van deze planeet worden verwacht dat ze geduldig, stabiel, betrouwbaar, volhardend en ijverig zijn. Hun vermogen om te focussen is ook dramatisch gemarkeerd.

Afgezien van het onderwijzen, staat Saturnus bekend om de strenge rechtvaardigheid die het ten uitvoer legt.

Het is praktisch en conservatief, en het regeert onze ambitie en carrière. Saturnus beloont de studenten die studeren en goed presteren, en straft ook degenen die afdwalen.

Hoe beïnvloedt het Saturnus symbool de persoonlijkheid in de dierenriem?

Wanneer Saturnus in een moeilijke positie in de geboortehoroscoop wordt geplaatst, kunnen mensen gierig en egoïstisch worden.

Het toont de obstakels waarmee we in het leven worden geconfronteerd: vijandschap, teleurstellingen, tegenslagen, angst en lijden. Degenen die onder directe invloed van deze planeet staan, moeten hard werken.

Saturnus beantwoordt de volgende vragen over jou:
 • Waar ben ik bang voor?
 • Waar maak ik me zorgen over?
 • Wat beperkt mij?
 • Waar zal ik moeite mee hebben?

Deze planeet kan in het ergste geval ook spanning en stress veroorzaken. Het wordt vaak geassocieerd met depressie vanwege de twijfel aan zichzelf die het kan veroorzaken.

De invloed van Saturnus lijkt misschien beperkend en zwaar, maar dat is slechts aan de oppervlakte.

Als Saturnus in harmonie is met de andere planeten in je geboortekaart, kan deze planeet je krachtigste bondgenoot worden.

Door je beproevingen te overwinnen, zal je in staat zijn kracht te ontwikkelen en geloof in jezelf te vinden.

Lijden is soms essentieel om je angsten te overwinnen.