Tweelingen en Steenbok relatie

Als het gaat om het matchen van Steenbok en Tweelingen, zijn er tal van verschillen van mening, zienswijze, filosofie en zelfs de snelheid waarmee het leven wordt onderhandeld.

Hoewel aantrekkingskracht hier zeker kan helpen om de hobbels in de weg weg te nemen, zullen beide sterrenbeelden hun beste beentje voor moeten zetten om dingen te laten werken als ze elkaar echt serieus nemen.

Gelukkig is Tweelingen een wezen doordrenkt met ideeën, en Steenbok is de meester van planning en strategie. Met de juiste informatie bij de hand, is er alle kans om ervoor te zorgen dat deze combinatie tot ver kan gaan.

Met dat in gedachten, ga rustig zitten terwijl we de nuances en contrasten onderzoeken waaruit de compatibiliteit van Steenbok en Tweelingen bestaat.

Combinatie tussen de Steenbok-vrouw en de Tweelingen-man

De Tweelingen-man is spraakzaam en slim, en weet hoe hij zijn talent als een natuurlijke acteur kan laten meesleuren door alle onaangename omstandigheden die op zijn pad kunnen komen.

Hij weet hoe hij die charmante kant van zichzelf moet gebruiken om ook de dames het hof te maken, hoewel hij misschien zijn match in de Steenbok-vrouw heeft ontmoet. Ze is wijs in zijn spel, maar stil dat ze dat is.

Dat gezegd hebbende, als de Steenbok-vrouw interesse in de Tweelingen-man heeft, zal hij er misschien veel botter achter komen dan hij had verwacht.

Ze is direct in het krijgen van wat ze wil, en aarzelt niet om de stappen te nemen om het te realiseren.

Ze flirt misschien niet met de nuances die hij doet, maar die directheid kan op zichzelf behoorlijk aantrekkelijk zijn, en de Steenbok-vrouw weet hoe ze ermee om moet gaan.

Dankzij het feit dat Tweelingen-mannen vaak knap zijn, heeft ze waarschijnlijk geen tijd genomen om zijn aantrekkingskracht op te merken.

De Steenbok-vrouw is een selfmade vrouw, en daar trots op. Ze hoeft de klokken van onafhankelijkheid niet te luiden, of erop te staan dat ze haar fortuin op haar eigen manier heeft verdiend volgens haar eigen regels, het is helemaal niet nodig om op te scheppen als het bewijs van haar genialiteit zo gemakkelijk te zien is.

Ze zal op dat vlak echter ook geen onoprechte vleierij ter harte nemen, dus de Tweelingen-man moet geloofwaardiger denken als hij probeert haar te winnen.

Er is een schichtigheid bij de Tweelingen-man die hem moeilijk vast te pinnen maakt, en vermengd met de solidariteit en rationele benadering van de Steenbok-vrouw, die het vuur van deze lucifer zou kunnen onderdrukken voordat ze zelfs maar de schittering hebben gekregen om te verbranden.

De Steenbok-vrouw denkt standaard op de lange termijn, terwijl als de Tweelingen-man plannen maakt voor morgen, hij graag van gedachten verandert als hij toch iets anders aantrekkelijker vindt.

Voeg hier een beetje een dwalend oog van zijn kant aan toe, en de Steenbok-vrouw heeft haar werk voor haar uitgesneden.

Dat gezegd hebbende, zou het oneerlijk zijn om de hilariteit en intellectuele resonantie over het hoofd te zien die de Steenbok-vrouw en de Tweelingen-man elkaar kunnen bieden in de manier waarop ze communiceren, en er zijn veel momenten van vreugde te vinden door deze kant van zichzelf met elkaar te delen.

De goede punten:
 • De Steenbok-vrouw voelt zich van tijd tot tijd neerslachtig en draagt al haar verantwoordelijkheden alleen, een luchtige benadering van de Tweelingen-man helpt.
 • De Tweelingen-man krijgt de geheime kant van de Steenbok-vrouw te zien, rauw en flirterig, moeiteloos verleidelijk.
 • Beide sterrenbeelden hebben vaak het gevoel dat hun intelligentie hen van anderen isoleert, maar ze kunnen het gebruiken om met elkaar in contact te komen.
De slechte punten:
 • De Steenbok-vrouw houdt van orde en traditie, wat benauwd en bevattend aanvoelt voor de Tweelingen-man.
 • De Tweelingen-man maakt en breekt plannen veel sneller dan de Steenbok-vrouw wil.
 • Haar visioenen op de lange termijn kunnen claustrofobisch voor hem blijken te zijn, en hij zou kunnen opgeven en wegrennen als hij zich opgesloten voelt
Combinatie tussen de Steenbok-man en de Tweelingen-vrouw

Er zijn geen prijzen om te raden wie van dit paar hier meer de sociale vlinder is.

Bij combinaties tussen de Tweelingen-vrouw en de Steenbok-man is het eerder de eerste die een netwerk van kennissen heeft zolang beide armen lang zijn en alle energie van de wereld om verrukt tussen hen te dansen.

De Tweeling-vrouw is een intrinsiek sociaal wezen, een fervent prater en waarschijnlijk een begenadigd schrijver.

Ze is in staat om zich zo snel uit de problemen te praten als ze het kan bedenken met een onvriendelijk woord, maar is gelukkig veel te aardig en gretig om vrede te zien om onheil te maken voor zichzelf.

De Tweelingen-vrouw ziet er vaak opmerkelijk goed uit, en velen van hen hebben lange magere ledematen en een winnende glimlach die meer bewonderaars trekt dan ze willen.

In plaats van een gebrek aan dankbaarheid is dit meer uit verwarring. Is het leven niet enorm en ingewikkeld genoeg zonder al deze gevoelens in de mix en al deze slimme vrijers om uit te kiezen?

Met duizend innerlijke stemmen die haar op deze manier adviseren, kan de Tweelingen-vrouw zich overweldigd voelen als de liefde klopt, en dit is misschien de reden waarom de zachtere, geaarde en echt verrassende benadering van de Steenbok-man haar overrompelt.

De Steenbok-man is een van de winnaars van het leven, maar doet hier weinig reclame voor.

Hij werkt niet in de schaduw zoals een Schorpioen zou kunnen, maar hij weet wanneer hij zijn vooruitgang in de gaten moet houden terwijl hij zijn vooruitgang plant, en hetzelfde geldt voor liefde.

Hij merkte en bedacht een strategie om de genade van de Tweelingen-vrouw te winnen zonder dat ze het zelfs maar besefte, maar dit komt van zo’n echte plek in hem dat ze geïntrigeerd is door het charisma van zijn aanpak.

Natuurlijk is hij niet zo spraakzaam als zij, maar hij is zeker begaafd in intellect en humor, er zijn zeker manieren om een Tweelingen-vrouw je leuk te laten vinden.

Ze kan nergens in de buurt van zoveel mentale ringen rond de Steenbok-man rennen als bij veel van haar dates, en hij weet hoe hij haar goed moet behandelen, gentleman en respectabel, maar met een rauw en aards randje.

De Steenbok-man zal merken dat zijn bedoelingen misschien niet passen bij zijn plan. In feite zullen maar weinig van zijn plannen in een rechte lijn gaan met de Tweelingen-vrouw, die veel spontaner is en veel verleiding in de wereld ziet om voor lang stil te zitten.

Terwijl de Steenbok-man plannen maakt voor de lange termijn, wil de Tweelingen-vrouw helemaal niet al vroeg nadenken over de bredere kijk op de relatie, en denkt ze misschien dat het allemaal leuk en gezellig is.

Op een vergelijkbare manier ziet ze de Steenbok-man als een overdreven serieuze soort met een vleugje workaholic gedrag over hem, en hij zal haar zien als een beetje ijdel, oppervlakkig en luchthartig als haar vluchtige karakter het beste van haar krijgt.

De goede punten:
 • Romantisch zonder overboord te gaan, de Steenbok-man weet hoe hij de Tweelingen-vrouw kan helpen zich gewenst te voelen.
 • Grappig, lief en slim, de Tweelingen-vrouw biedt veel vrolijke persoonlijkheid aan de serieuzere Steenbok-man.
 • De intellectuele match is geweldig en brengt filosofische discussies en tal van nieuwe ideeën om te spelen naarmate de relatie groeit.
De slechte punten:
 • Ze beweegt snel, hij gaat langzaam, het is moeilijk om het tempo voor deze twee goed te krijgen.
 • De Tweelingen-vrouw heeft een enorm netwerk van vrienden, ze staat erop dat de Steenbok-man hun ontmoet, maar hij vindt te veel mensen onprettig en is veel meer een eenling.
 • De Steenbok-man stelt zijn werk boven alles, en de Tweelingen-vrouw kan er soms door teleurgesteld worden.
Huwelijk tussen Tweelingen en Steenbok

Het zou oneerlijk zijn om de compatibiliteit van het huwelijk tussen Steenbok en Tweelingen uit de hand te laten lopen met de gedachte dat Tweelingen gewoon nooit willen settelen, miljoenen Tweelingen trouwen elk jaar over de hele wereld.

Vooral voor Tweelingen is het echter belangrijk dat ze hetzelfde hebben als veel van wat het leven hen te bieden heeft voordat ze in veel gevallen te snel settelen.

Dit is niet echt een miljoen kilometer verwijderd van het perspectief van Steenbok op het huwelijk, hoewel het in hun geval een enorme toewijding is om langzaam en met zekerheid te worden benaderd, gezien het respect dat het verdient.

Een huwelijk met Steenbok en Tweelingen zal waarschijnlijk ver in de relatie plaatsvinden, en ervoor zorgen dat het paar elkaar serieus neemt.

De passie en intellectuele romantiek die dit paar voor het eerst samen brachten, zouden echter snel kunnen afkoelen, niet in de laatste plaats omdat Tweelingen iemand is die verliefd blijft op afwisseling en verandering, en Steenbok wil settelen in een ritme van meer verdienen en op de sociale ladder stijgen.

Op de langere termijn zou dit ertoe kunnen leiden dat dit huwelijk twee mensen vormt die niet meer zijn dan een alliantie van gemak, met voldoende rudimentaire huwelijk gelukzaligheid om het praktischer en financieel haalbaarder te maken om samen te blijven dan niet.

Ze zullen in dit alles echter vrijwel hun eigen leven leiden, en hoewel het niet per se ongelukkig is, zal het voor velen zeker niet het ideale huwelijk vertegenwoordigen, maar als het voor hen werkt, dan is het onschadelijk genoeg.

Mijn laatste gedachten

Hoewel een match tussen Steenbok en Tweelingen verre van onmogelijk is, is het er zeker een waarbij de betrokken mensen een totaal niet bij elkaar passende achtergrond hebben.

Veel hiervan heeft waarschijnlijk te maken met de planetaire heersers die elk van deze sterrenbeelden heeft, die op vergelijkbare wijze op interessante manieren worden vergeleken.

Steenbok wordt geregeerd door Saturnus, een planeet die symbool staat voor gezamenlijke inspanning, zorgvuldigheid, intensieve zelfreflectie en zelfdiscipline, en een langzame en gestage strategie met veel harde lessen onderweg.

Ondertussen is Tweelingen net zo kwikachtig als Mercurius zelf, zijn heersende planeet, snel van humor, enthousiast om te communiceren, geïnteresseerd in technologie en manieren om mensen met elkaar te verbinden, en extreem gefocust in de geest.

Het is misschien de geest en niet het hart waarin Steenbok en Tweelingen zich zouden moeten verbinden om het beste potentieel van deze relatie te realiseren.

Dat gezegd hebbende, is er in elk van deze sterrenbeelden ook een gezonde eetlust voor de fysieke kant van liefde aanwezig.

Tweelingen lijken veel te snel tussen tientallen verschillende persona’s te flitsen voor Steenbok om ze volledig te lezen en er op de lange termijn comfortabel mee te worden, en evenzo kunnen ze zelf overkomen als één dimensionaal, geobsedeerd door succes, naar de Tweeling die op zoek is naar het kruid van afwisseling.

Zorg, aandacht en compromis zullen nodig zijn om deze relatie op de lange termijn te laten werken, evenals de bereidheid om eerlijk en kwetsbaar te zijn, wat een grote opdracht zou kunnen zijn voor zowel Steenbok als Tweelingen.

Of dit allemaal de moeite waard is, is natuurlijk aan de individuen zelf, Steenbok is zeker niet bang voor hard werken als het einddoel de moeite waard is, en Tweelingen’s snel stromende ideeën kunnen uitstekende benaderingen bedenken om de tegenstellingen te harmoniseren.

Het zal niet altijd gemakkelijk zijn om deze uitdagingen te overwinnen, en de drang om weg te lopen zal van tijd tot tijd sterk zijn bij beide partners.

Op de langere termijn zal dit een relatie zijn waarin er voldoende ruimte is om jezelf te zijn, maar misschien gaat dit ten koste van emotionele diepgang en romantiek die meer over het hoofd kunnen worden gezien dan welk teken dan ook.

Compatibiliteitsscore voor Tweelingen en Steenbok: 4/10

Terug naar Tweelingen relaties