Vissen en Weegschaal relatie

Mystiek, romantiek en tederheid staan vaak centraal in de relaties tussen Weegschaal en Vissen. Dit zijn twee sterrenbeelden geboren om lief te hebben – vaak ook verliefd op het idee van liefde.

Maar intenties alleen zijn niet voldoende om een relatie vooruit te helpen. Er zijn bepaalde complicaties in de overeenkomst tussen Weegschaal en Vissen die moeten worden aangepakt om verder te gaan zonder liefdesverdriet.

Combinatie tussen de Weegschaal-vrouw en Vissen-man

Tederheid, gevoeligheid en de gewoonte om terug te komen van kritiek in plaats van ermee te werken om jezelf te verbeteren, zijn veel voorkomende thema’s wanneer de Weegschaal-vrouw en Vissen-man samenkomen.

Dit zijn tere zielen die niettemin bekrachtigd worden door een innerlijk vuur dat ze vaak vergeten aan te boren.

De Weegschaal-vrouw is een mens geworden elegantie – zelden vrijgezel, en als ze bijna zeker wordt overspoeld door potentiële vrijers die zo intens tegen haar opspringen dat ze hen gewoon omzeilt.

Ze is alleen geïnteresseerd in die mannen die bereid zijn hun tijd te nemen, haar geduld te respecteren en haar het hof te maken.

Het scherpe inzicht van de Vissen-man, een persoon die geneigd is om het leven volledig op onderbuikgevoel te navigeren, heeft dat waarschijnlijk al uitgewerkt.

Niettemin is hij vaak een verlegen persoon die zich misschien verlegen voelt om zo’n populaire dame te benaderen.

De wijze Weegschaal-vrouw geeft hem net genoeg subtiele aanwijzingen dat hij welkom is om hem op weg te helpen. Zodra dat gebeurt, zullen er zeker zoete en zachte afspraakjes volgen.

Dit stel stelt zich traag voor elkaar open, maar vindt alleen begrip en zorg als ze dat doen.

De Vissen-man voelt zich vaak overweldigd door het leven. Hij is een persoon die neigt naar escapisme wanneer het leven te veel wordt.

Maar in de ogen van de Weegschaal-vrouw kan hij dit veel te vaak beginnen te doen en wegzinken in films, tv-shows of videogames.

Hij kan soms angstaanjagend ongemotiveerd lijken, maar de Weegschaal-vrouw is ook meer dan in staat hem op dezelfde manier woedend te maken met haar eigen aarzelingen.

Simpel gezegd, ze overhaast geen beslissingen, integendeel.

Zelfs een restaurantmenu is een beslissing waar ze graag de tijd voor neemt, waarbij ze alle opties afweegt.

Het kan een beetje een lastig proces zijn om te navigeren, en tussen hen kunnen ze soms een beetje in hun hoofd verstrikt raken.

Gelukkig is er in ieder geval genoeg romantiek tussen de Weegschaal-vrouw en de Vissen-man om van te genieten.

Zodra hun harten openbloeien, zullen ze zich voorover buigen om te laten zien hoeveel prioriteit hun dierbaren hebben.

Dat gezegd hebbende, zowel de Weegschaal-vrouw als de Vissen-man hebben de gewoonte anderen boven zichzelf te stellen.

Dergelijk zelfopofferend gedrag moet vaak worden toegejuicht, maar geen van beide partners weet waar ze de grens moeten trekken, bij zichzelf of bij elkaar. Ze moeten oppassen dat ze niet worden misbruikt.

De goede punten:
 • Romantiek, genegenheid en tederheid in overvloed – zowel de Weegschaal-vrouw als de Vissen-man hebben zoveel te geven
 • De Vissen-man is gevoelig, intelligent en een goede luisteraar – alles waar de Weegschaal-vrouw op heeft gewacht om te vinden in een man
 • De Vissen-man kan zijn hoede laten zakken rond de Weegschaal-vrouw, die op haar beurt een luisterend oor biedt aan zijn diepste zorgen
De slechte punten:
 • Omdat ze allemaal zulke passieve mensen zijn, kunnen zowel de Weegschaal-vrouw als de Vissen-man het leven over hen heen laten rollen zonder zich uit te spreken, en daardoor misbruikt worden
 • De Weegschaal-vrouw kan van tijd tot tijd emotioneel koel zijn, waardoor het moeilijk is om haar te bereiken voor de Vissen-man
 • De Vissen-man is zo demonstratief in liefde dat het kan voelen alsof hij te hard zijn best doet om de Weegschaal-vrouw te verstikken
Combinatie tussen de Weegschaal-man en de Vissen-vrouw

Een van de meest zelfverzekerde en capabele lieve praters van de dierenriem kan zijn match heel goed ontmoeten als de Vissen-vrouw op het toneel verschijnt.

Ze is in veel opzichten het vrouwelijke ideaal, zowel qua figuur als qua mindset en de manier waarop ze zichzelf draagt.

De Weegschaal-man is een zeer sociaal wezen, dat waarschijnlijk tijdens zijn leven een uitgebreid netwerk van vrienden en medewerkers zal onderhouden.

Als zodanig is het misschien gemakkelijk om de Vissen-vrouw over het hoofd te zien, hoe terughoudend ze ook kan zijn – behalve dat er iets mystieks en magisch aan haar is.

Het zou wel eens zijn nieuwsgierigheid naar deze manier van haar kunnen zijn die de Weegschaal-man en de Verliefde Vissen-vrouw samenbrengt.

De Weegschaal-man is echt een moderne heer, en hoewel hij zijn emotionele zelf langzaam opent, verspilt hij geen tijd aan het demonstratief daten met de Vissen-vrouw.

Ze vestigt zich snel bij hem als iemand die karakter scherp beoordeelt door haar nauwkeurige intuïtie, maar ook iemand die – ondanks haar zachtere uiterlijke zelf – geen zin heeft om onzin te accepteren.

Gelukkig wil de Weegschaal-man haar geen kwaad doen, en het paar komt in een wervelwindromantiek terecht.

Het is zeer waarschijnlijk dat de Weegschaal-man en de Vissen-vrouw behoorlijk bedwelmd raken door elkaar, en beiden hebben de neiging om romantiek en vlinders in de maag te idealiseren.

Gelukkig zijn ze in hun hart ook allebei liefhebbers van de lange termijn, en zijn ze alleen geïnteresseerd in een serieuze band.

Terwijl de relatie op die manier tot rust komt, blijft de Weegschaal-man een drukke socialite tot op het bot.

De Vissen-vrouw heeft stabiliteit en een betrouwbare invloed in het leven nodig, en hoewel de Weegschaal-man dit in veel opzichten is, is hij ook snel in het rondvliegen tussen de ene groep vrienden en de volgende.

Hij kan moeilijk vast te pinnen zijn, maar reageert ook slecht als de Vissen-vrouw hem begint te smeken om meer tijd met haar door te brengen – hij vindt haar manier om het probleem aan te pakken veel te aanhankelijk

Ze bedoelt het niet te zijn, het is gewoon dat haar gevoeligheid zodanig is dat alles wat ze zegt en doet emotioneel geladen is.

Ze raakt heel snel gewond door de uitdagingen, hindernissen en teleurstellingen van het leven, en de Weegschaal-man zal merken dat hij veel tijd moet besteden aan het geruststellen van haar, hoe groot haar zelfvertrouwen ook is.

Uiteindelijk zullen haar behoeften hem misschien te veel blijken te zijn, net zoals ze zijn besluiteloze gefladder moe wordt.

De goede punten:
 • Veiligheid en langetermijndenken van beide partners betekenen hier dat ze op dezelfde pagina staan met wat ze willen in de relatie
 • De Weegschaal-man is charismatisch en genereus en zal altijd zijn best doen om ervoor te zorgen dat de Vissen-vrouw zich speciaal voelt, vooral in het begin van de relatie.
 • Het medeleven van de Vissen-vrouw betekent dat de Weegschaal-man de zeldzame kans heeft om zijn hoede te laten zakken en kwetsbaar te zijn zonder bang te zijn om veroordeeld te worden
De slechte punten:
 • De Vissen-vrouw haat het om afgezonderd te zijn van haar Weegschaal-man, maar hij zou zich daardoor gesmoord kunnen voelen als ze het uitdrukt
 • De Weegschaal-man neemt de tijd om beslissingen te nemen op een manier die soms frustrerend wordt
 • Er kan te veel gefixeerd zijn op het idee van romantiek in plaats van op de praktische aspecten van saamhorigheid, wat het paar op de lange termijn pijn doet
Huwelijk tussen Vissen en Weegschaal 

Met zoveel romantiek om te delen, en met zo’n langetermijnperspectief op relaties in het algemeen, is er een sterke pleidooi voor het huwelijk van Weegschaal en Vissen.

Maar de onderliggende pragmatische aspecten van een relatie moeten ook worden aangepakt, wil het huwelijk duren.

Vissen, de eeuwige dromer, heeft zich waarschijnlijk al geruime tijd hun trouwdag voorgesteld, en zeker lang voordat ze hun Weegschaal-partner ontmoetten.

Hun enthousiasme om die droom gerealiseerd te zien, betekent dat ze zouden kunnen proberen het idee van het huwelijk een beetje te versnellen voordat Weegschaal er klaar voor is.

Gelukkig is Weegschaal een geboren diplomaat en kan hij Vissen helpen een compromis te sluiten.

Hoe het zich ook afspeelt, de bruiloft wordt waarschijnlijk een mooie, met vrienden en familie overal en aan beide kanten veel goedaardige kriebels en zenuwen.

Naarmate het huwelijksleven vordert, is elke partner blij dat ze betrouwbaarheid, stabiliteit en genegenheid in elkaar hebben gevonden.

De Weegschaal-echtgenoot is echter veel meer vrijheidslievend dan de Vissen-echtgenoot, en zal veel meer tijd alleen of tijd nodig hebben met vrienden.

Vissen is hier oké mee, maar voelt zich stiekem een beetje verwaarloost en eenzaam als het te vaak gebeurt. Na een paar jaar na het huwelijk kunnen beide partners ook de neiging hebben om een beetje lui te worden en vastberaden in hun leven.

Meningsverschillen zullen zeldzaam zijn, maar een deel daarvan is te wijten aan de manier waarop zowel Weegschaal- als Vissen-echtgenoten meningsverschillen vermijden in plaats van ze aan te pakken.

Beide sterrenbeelden zijn geneigd om op problemen te zitten in plaats van ze aan het licht te brengen, en je moet oppassen dat de dingen daardoor niet escaleren.

Dit huwelijk heeft absoluut de middelen en motivatie om lang mee te gaan, maar zowel de echtgenoten van Vissen als Weegschaal zullen voldoende zelfvertrouwen moeten hebben om hun grieven te uiten om te kunnen groeien.

Mijn laatste gedachten

Er is zeker genoeg zoetheid en tederheid om van te genieten wanneer Weegschaal en Vissen een relatie aangaan.

Relaties vergen echter hard werk – het idee dat liefde alles overwint, is niet altijd zo nauwkeurig en waar als een van de sterrenbeelden graag gelooft.

Relaties omvatten het confronteren van moeilijke kwesties – niet alleen leren dat degenen van wie we houden niet perfect zijn, maar ook dat wij dat ook niet zijn.

Voor gevoelige Vissen en perfectionistische Weegschaal is dit een beetje een bittere pil om door te slikken.

Weegschaal wordt geregeerd door Venus, de planeet van romantiek, schoonheid en kunst, terwijl Vissen wordt geregeerd door Neptunus, de heerser van dromen, illusies en verborgen diepten.

Complementaire energieën inderdaad – maar ook potentiële wrijvingsgebieden, aangezien geen van beide partners ooit echt het gevoel heeft dat ze de wegen van de ander volledig kennen.

Weegschaal zal altijd de smaak van vrijheid nodig hebben die de allesverslindende liefde voor Vissen moeilijk te bereiken maakt.

Zelfopoffering van de ene of de andere partner is nodig om deze relatie te laten slagen – maar dat is een lastige situatie, omdat ze allebei zichzelf kunnen overgeven aan buitensporigheid.

Hoewel ware liefde inderdaad genereus is, kan het problematisch zijn om zo verliefd te zijn op het idee van liefde dat we geven totdat er niets meer van onszelf is.

Als Weegschaal en Vissen echter gezonde grenzen kunnen trekken, is er hier genoeg mededogen in elk waard om naar te streven.

Compatibiliteitsscore voor Vissen en Weegschaal : 5/10

Terug naar Vissen relaties