Twinflames en soulmates

Als je je hebt verdiept in spiritualiteit, dan ben je vast wel eens tegen het concept van twinflames en soulmates aangelopen. Het is razend populair en er zijn verschillende opvattingen over. Als je niet weet wat het inhoudt, is dit hoe de twee over het algemeen worden opgevat; 

Een twinflame wordt gezien als je ‘andere helft’. Het wordt soms ook een spiegel ziel genoemd. Het komt erop neer dat je ziel bij je geboorte in tweeën is gesplitst en door het leven heen je op zoek gaat naar deze andere helft. 

Dit idee stamt af van de Griekse Mythologie. Hier bestonden mensen uit vier armen, vier benen en twee hoofden. De Griekse god Zeus was doodsbang voor de mens vanwege de kracht die wij bezaten. Hij was in de veronderstelling dat de mens het godenrijk zou aanvallen, dus splitste hij de mens in tweeën, zodat we voor altijd op zoek zouden zijn naar onze andere helft. 

Een soulmate is een persoon waar je een natuurlijke affiniteit mee hebt. Over het algemeen voel je je op een hoog niveau verbonden met elkaar. Het kan platonisch of romantisch zijn. Maar ook vijandig. Hoe je relatie tot elkaar ook is, je leert veel lessen van de ander en groeit hierdoor vaak uit tot een beter persoon.

Het verschil is groot tussen de twee. Het concept van soulmates houd in dat je als persoon sterk genoeg bent om een leven te leiden en dat je een gemeenschappelijke band kan hebben, waarbij je als gelijke leert en groeit, zonder compleet afhankelijk te zijn van elkaar. 

Het idee van twinflames is dat wij als persoon niet heel zijn. Dat wij niet de kracht hebben om zelf een leven te leiden en dat we praktisch ‘gebroken’ zijn totdat wij onze andere kant vinden zodat wij niet alleen compleet zijn als persoon maar als ziel zijnde.

Nu denk ik niet dat twinflames niet bestaan. Maar twinflames worden geromantiseerd vanwege de New Age religie die nu sterk opkomt. Want het idee dat er iemand bestemd is voor jou in een wereld waar je je niet thuis voelt is natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar het is niet realistisch.

Ik heb hier een korte uitleg over het idee van twinflames en soulmates en hoe dit in zijn werking gaat;

Op ons diepste niveau zijn wij een bewustzijn. Samen zijn we deel van een werkend brein. In dit brein zitten verschillende delen. Een deel werkt hier aan, het andere deel werkt daaraan enz.

Jouw twinflame is van hetzelfde deel van dit brein. Jullie komen van hetzelfde huis, hetzelfde bedrijf en jullie gaan door dezelfde lessen heen in het leven. De relatie tussen twinflames kan gezien worden als medewerkers of zelfs broers en zussen. 

Jouw soulmates, in tegenstelling tot twinflames, vinden jou door de jaren heen zodat het brein connecties kan maken tussen de alle andere delen die het heeft. Hierdoor kan het als geheel functioneren en samenwerken. 

Hierin kan je ook zien dat het idee dat wij niet heel zijn als persoon niet klopt. Want als wij niet alleen konden functioneren hadden wij geen nut gehad bij de groei van dit brein. Je bent dus niet in tweeën gesplitst. Je ziel is niet gebroken en niemand heeft het laatste puzzelstukje tot jouw bestaan. Jouw twinflame is niet het antwoord voor jouw pijn of eenzaamheid. Dit is jouw eigen les om te leren en uiteindelijk zorg jij voor de oplossing tot jouw problemen. Als je op zoek bent naar iemand die jouw wereld verlicht hoef je niet verder te zoeken, want jij bent de uitverkorene. 

Nu we het concept van twinflames en soulmates hebben besproken, laten we het hebben over liefde en twinflames.

Hoewel veel mensen geloven dat je twinflame de ultieme romantische partner is, letterlijk je andere helft, is de kans groot dat dit niet het geval is. Omdat twinflames van hetzelfde deel komen, is de kans klein dat je de rest van je leven met jouw twinflame als geliefden doorbrengt. De reden hiervoor is dat het brein niet kan groeien door te spiegelen wat het al weet. Dit is vergelijkbaar met leren lopen terwijl je gewend bent om mee te doen aan marathons. Ons doel is niet herhalen maar verder evolueren. 

Dit betekent niet dat je nooit een twinflame zal ontmoeten. Het is zelfs zo dat je jaren bevriend kan zijn met je twinflame, een familielid kan hebben die een twinflame is. En ja, je kan zelfs voor een tijdje een relatie hebben met een twinflame. Maar uiteindelijk zal je weer uit elkaar groeien. Niet omdat je gedoemde geliefden bent zoals je in films ziet, maar omdat je niet kan groeien als je in dezelfde energie blijft zitten. 

Als het leven zwaar valt, kan het redelijk eenzaam worden. Zelf liefde beoefenen zal dit verhelpen. En natuurlijk helpt het ook om erover te praten. Maar alleen verwachten van anderen dat zij je weer compleet maken is niet de oplossing. We zijn op aarde om onze lessen te leren en niemand kan dit voor jou doen. We zijn hier samen om te leren, maar wij zijn de enige die de antwoorden voor onszelf kunnen vinden. Dat is de balans van het leven. 

Z.M.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *